Talita

Keresztény női magazin

A cirkusz: ünnep és varázslat

A látogató már az Állatkerti körútra érkezve sejti, itt valami más lesz, valami érdekes, valami ünnepi, valami megfoghatatlanul magával ragadó varázslat. A Fővárosi Nagycirkusz kortól függetlenül nyitja ki mindenki szívét, s varázsolja elő röpke két óra alatt az emberi érzések tárházát.

Lehet csodálni és csodálkozni, megborzongani, megijedni és félni, de csak egy pillanatra, mert rögtön jön a feloldás, a mindent elmosó nagy kacagás. Esünk egyik ámulatból a másikba, s közben bele sem gondolunk, hogy mindez milyen kitartó, aprólékos, precíz, rengeteg gyakorlást, lemondást igénylő munka eredménye.

Fekete Péter új cirkuszt épít. Egy új szemléletet alakít, ahová nagyon jó érzékkel invitálja a következő generáció tanárait is. Így kapott meghívást a cirkuszi szezonnyitó előadásra, a Rómeó és Júliára az ELTE gólyáinak ezer fős csoportja. A fantasztikus, magával ragadó művészi előadást olyan fiatal magyar artisták interpretálták, akik a nézőtéren helyet foglaló gólyákkal egykorúak.

Ha most vágyik a kedves közönség a cirkusz világába, Csodagömbbe zárva kapja meg az ajándékot. Adventhez közeledve az előadás – akár egy színházi produkció – igazi mesebeli történetet mesél el. A káprázatos világítás, színek, fények, hangulatok sokszínűsége teszi spirituálissá a látványt. S ezzel még nem fejeződött be az újítások sora. A legérdekesebb pillanatokat a manézs bejárata fölött elhelyezett kivetítőn lassított felvételen is nyomon követhetik a nézők.

Nagyon jó egy ilyen meleg hangulatú előadás részesének lenni, ahol az ünnepet a fellépő családok kisgyermekeikkel idézik elénk. A gyerekek bájukkal, kedvességükkel teszik felemelőbbé az együtt töltött időt.

„Jövőt építeni a múlt tiszteletével lehet” – hangzott el a premieren. Az elismerő taps és hangorkán jelzi, hogy az üzenet jó talajra hullott, a nézők megértették, a megszokott sárga-piros, csíkos-pöttyös, bohócorros előadást jóval felülmúló értéket kaphatnak a csodagömbben, amit szívükbe zárva visznek magukkal.

Molnár Zsuzsa

A képek a szerző tulajdonai.

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162