Talita

Keresztény női magazin

A “petrezselymek krémje” friss stanglival

petrezselyemkrm2
Nemrég uzsonnára hívtam össze rég nem látott barátnőimet. Az ital forraltbor volt, s finom téli teakeverék, melybe fahéj és szegfűszeg is került. Szezámmagos stanglikra kentük a „petrezselymek krémjé”-t.

 

Petrezselyemkrém:

petrezselyemkrmHozzávalók:
8 csokor petrezselyem
25 dkg pucolt napraforgómag
2 dl extra szűz olivaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 dl víz
2 kk. só
1 kk. bors

Elkészítés:
Ezt mind egyszerűen összeturmixoljuk.

Szezámmagos stangli:

Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt
2 dkg élesztő

4 dl langyos tej
szezmmagos21 mokkáskanál cukor

A nyers tésztacikkek kenéséhez: 6 dkg olvasztott vaj

A kiflik lekenéséhez:
1 db tojássárgája
1 evőkanál tej


szezámmag vagy köménymag

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk egy mokkáskanál cukorral. A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót, a megkelt élesztővel és a tejjel tésztává dagasztunk.

Négy cipót formálunk, ezeket kerekre kinyújtjuk, és megkenjük az olvasztott vajjal. Mindegyiket nyolc cikkbe vágjuk, kívülről befelé haladva felsodorjuk, kifliket formálunk, sütőlemezre helyezzük, tejjel felvert tojással megkenjük, szezámmaggal vagy köménymaggal megszórjuk, és pihentetjük, kelesztjük.

180 fokra melegített sütőben megsütjük.

szezmmagos_stangli

 

Antalffy Yvette

 

A fotókat a szerző készítette.

És amit még a stanglira kenhetsz:

Padlizsánkrém – télen is!

Kenőkék

Szemvidító multivitamin-saláta

Házi májpástétom libazsírral


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162