Talita

Keresztény női magazin

Adventi nap a Párbeszéd Házában

advent_net 
Gyertek el, tartalmas a program, és mi is ott leszünk!
Lassan hagyomány a Párbeszéd Házában (Bp.1085 Horánszky utca 20.) hogy a karácsonyvárás időszakában a ház gazdái, az itt otthont kapó kulturális, lelkiségi csoportok, a közelben élő Jézus Szíve Társasága népleányai, a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium fiataljai együtt töltenek egy szombat délutánt, amelyre szeretettel várnak mindenkit. Idén december 8-án 14:00 órakor kezdődnek a programok.

Kötött programok:

15.30 – 17.00: Márk-dráma
A Márk-dráma Márk evangéliumának improvizatív előadása, jelmezek, mikrofonok, súgók és narrátor nélkül. A tizenöt amatőr színész egy hathetes felkészülési időszak alatt tanulja meg Márk evangéliumának szerkezetét és szövegét. Sokszor találkozhatunk az evangélium egy-egy történetével a templomban, hittanórán vagy akár egy műalkotás kapcsán, de leültünk-e már valaha egyben elolvasni az egészet? A Márk-dráma hűen követi Márk-evangéliumát: kevés kivétellel minden eseményt megjelenítenek a színészek. Ismerjük a híres történeteket: a gadarai megszállott, az 5000 ember megvendégelése, az árusok kiűzése a templomból; de tudjuk-e, milyen sorrendben történnek, tudjuk-e, hogy melyik esemény mit von maga után? Egészen más élmény színpadon megelevenedő evangéliumot látni, vagy részese lenni a történetnek, mint olvasni vagy hallani azt. A színészek egy belső körben és az azt körülvevő folyósokon játszanak, aminek következtében az események kizárólag a nézők között történnek, s a közönség is bevonódik az események menetébe.
Helyszín: Nagykápolna (1. emelet). Szervező: CsüCsop

16.00 – 17.00: Gyermektáncház és gyermekfoglalkoztató
Helyszín: Konferencia terem. Szervező: Hencida Néptáncegyüttes

17.00: Betlehemes játék
Helyszín: Konferenciaterem. Szervező: Hencida Néptáncegyüttes

18.00: Szentmise és adventi gyertyagyújtás
A szentmisét bemutatja: Koronkai Zoltán SJ. Zenei szolgálat: Taize-i Közösség
Helyszín: Nagykápolna (1. emelet)

19.00-22.00: Táncház – adventi hagyományokkal
Helyszín: Konferencia terem. Szervező: Hencida Néptáncegyüttes

19.00: Filmvetítés: Nyitott szemmel
Amikor imádott nagyapja meghal, a tízéves Joshua elhatározza: maga jár utána az élet és halál nagy kérdéseinek. Mivel sem szülei, sem tanárai nem képesek csillapítani kíváncsiságát, útnak ered, hogy a legbiztosabb forrástól, Istentől nyerjen végső választ. Mulatságos és romantikus kalandozása során ráébred, milyen csodálatos dolog az élet.
Helyszín: SJC Kollégium, 1085 Budapest, Horánszky u. 14.

Folyamatos programok:

Szentségimádás
Helyszín: alagsori kápolna. Szervező: Taize-i Közösség. Szentségkitétel- és bevétel: Koronkai Zoltán SJ.

Élő Könyvek
Szeplőtelen Fogantatás ünnepén a tisztaság, elköteleződés, várakozás témájában szeretnénk egymást gazdagítani.  Az „Élő Könyvek” olyan nők és férfiak, akik szívesen meghallgatnak, beszélgetnek, megosztva saját tapasztalatukat a fenti témákról. Arról, ahogy azt a mindennapokban megélik. Az érdeklődők 30 perces időkeretben, a megadott témák közül választva, személyes beszélgetésekben tehetik fel a témához kapcsolódó kérdéseiket, illetve megoszthatják személyes tapasztalataikat.

Ízelítőül a „tartalomjegyzékből”:
– Tisztaság és útkeresés, hivatástisztázás
– Megszentelt tisztaság: szerzetes-NŐ-ként
– Szerzetesi tisztaságról férfiként
– Tiszta szerelem – jegyesség, házasság
– “Hogy életük legyen és bőségben legyen” egyházi tanítás tisztaságról, szexualitásról
– Áldott várakozás – egy gyermeket váró édesanya adventje
–  „Tiszta szívet teremts bennem, Istenem!” – lehetőség szentgyónásra
Helyszín: Kistárgyaló (földszint balra)

Adventi Csodapatika
Jézus nyomán szabadon: Nem a tökéleteseknek van szükségük csodapatikusra, hanem azoknak, akik szeretnének „kigyógyulni” a kapcsolataikat megnehezítő viselkedésmintákból. Amennyiben közéjük tartozik, 14-18 óra között keresse fel csodapatikánkat, ahol Halmi Krisztina SCJ testvér várja lelki beszélgetésre a gyógyulni vágyókat.

Társasjáték
Szeretettel várjuk a társasjáték-kedvelőket a Loyola Kávézóba, ahol az általatok hozott társasjátékokkal játszhattok a résztvevőkkel. A helyszínen kedvezményesen teázhatsz és fogyaszthatsz adventi finomságokat (lesz mézeskalács, forralt bor). Ha van otthon társasjátékod, amivel szívesen játszol, vagy szerinted más játszana vele szívesen, kérünk, hozd magaddal!
Érdemes benézni, akár csak egy “partira” is! 🙂
Időpont: 15:00 -21:00 (18:00-19:00 között a program szünetel, részt veszünk a szentmisén) Helyszín: Loyola Café. Szervező: Szentjánosbogarak

A Nikodémus Bibliakör jótékonysági vására
A jezsuita szellemiségű Nikodémus Bibliakör idén is vár mindenkit az általa szervezett jótékonysági vásárra, amelynek az önkéntesen felajánlott, használtcikk-adományokból származó bevételét idén egy nyolcadik kerületi szegény család megsegítésére fordítjuk.
Ha az Önök környezetében található olyan tiszta ruhanemű, könyv, lakás- vagy konyhafelszerelési tárgy, műszaki cikk, CD, gyermekjáték, ajándék- vagy dísztárgy, ami ugyan még használható, de Önök szívesen megválnának tőle, kérjük, hozzák el azt a vásár előtti héten, vagyis december 1. szombattól, december 7. péntekig. A felajánlott tárgyakat örömmel átvesszük a Párbeszéd Háza portáján (Budapest VIII. Horánszky utca 20.) reggel 8 és este 8 óra között.

A Szentjánosbogarak adventi jótékonysági vására
Kézműves termékek (ékszerek, játékok, dísztárgyak, sajt, kerámia stb.) és használt holmik börzéje. A bevételekből a rászorulókat támogatjuk! Szerezze be a karácsonyi ajándékokat úgy, hogy tudja, a kiadott pénz jó helyre megy!

Talita internetes keresztény női magazin: Gofri-vásár és ajándék receptek az ünnepekre.

A Jezsuita Stúdió kiadványainak a vására

Könyvvásár a Párbeszéd Könyvesboltban: 10%, árengedménnyel vásárolhatóak a könyvek

Korda könyvvásár: Olvasmányok adventre, igényes karácsonyi ajándékok, lelkiségi irodalom

Mikulás játszóház: Játszóház gyermekeknek és családoknak.
– a kisebb gyermekeknek különböző kézműves foglalkozások,
– a nagyobbacskáknak és szülőknek társasjátékok,
–a felnőtteknek egy teázó-sarok (ahonnan a szülőtársakkal, ismerősökkel csevegve fél szemmel a gyerekekre is figyelhetnek).
Időpont: 13:00 -17:00 Helyszín: Szent Ignác Szakkollégium ebédlő. Szervező: JIDE

Kapcsolódó cikkeink:

Beszélgetés Forrai Tamás jezsuita provinciálissal – 1. rész

Beszélgetés Forrai Tamással – 2. rész

Vándorprádikátor – Hofher József


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162