Talita

Keresztény női magazin

Amikor Isten valakit elkészít

Zsidok_Jezusert_nyolcadik-nap
Egy szép és megindító élményt osztunk meg a Zsidók Jézusért Közösség most zajló budapesti missziójáról.

Az Örs vezér téren osztogatva a szórólapokat kevés barátságos reakcióval találkoztam. De, persze, nem engedtem, hogy ez elcsüggesszen. Annak ellenére, hogy két férfi egymás után elutasította a szórólapot, azért mégiscsak felajánlottam annak a férfinak, aki egy kicsit távolabb ült mögöttük. Ahhoz, hogy elvegye, fel kellett állnia, és át kellett nyúlnia a korlát fölött. Mégis vette a fáradságot.

Kopaszra nyírt, 45-50 körüli, kék szemű férfi. Miután egy darabig folytattam a szórólapozást, valami odahúzott hozzá. Mellé telepedtem, és feltettem a szokásos kérdést: „Ön szerint, kicsoda Jézus?” Nem minden nap hallja az ember ezt a választ: „Bárcsak megtalálnám! Az életem teljesen romokban van. Nem tudom, hogyan tovább. És nem tudom, hogy Isten törődik-e egyáltalán velem.”

Hogy lehet egy kétségbeesett embert biztosítani az Isten gondoskodásáról? De az evangélium, ahogy kijött a számból, a maga egyszerűségével, megtette a hatását: „Uram, azt mondta Jézus, hogy Isten még a kicsiny verebeket is számon tartja a fák ágain. Önnek még a haja szálait is számon tartja. Nem érzi, hogy Isten válaszolna a kiáltására? Hiszen itt ülök, és önnel beszélek. És éppen arról, hogy hogyan lehet megtalálni azt a Jézust, akit ön keres.”

Elővettem azt a rövid kis imát, amit nyitott embereknek felajánlunk, ha szeretnék Jézust az életük urává tenni. Zoltán elolvasta, majd ezt kérdezte: „Hol lehet magukkal találkozni, beszélgetni, imádkozni? Elnézést, nem szabadna elérzékenyülnöm” – mondta még gyorsan, mielőtt a könnyei ellenállhatatlanul folyni kezdtek. Ez a nagy, erős férfi betakarta az arcát, és hangtalanul zokogott. Én meg csak bámultam, mit tesz Isten ezzel az emberrel.

Ott helyben már nem volt lehetősége elmondani az imát, mert befutott a fia, egy rackás, tetkós srác. De gondosan eltette, és megadta az elérhetőségét is.

Imádkozzunk, hogy azt az ajtót, amin Jézus most zörget, ne mulassza el kinyitni, Jézus beléphessen rajta, és megkezdhesse gyógyító, helyreállító munkáját!

Zsidok_Jezusert_csapat

A Zsidók Jézusért Közösség csapata a “lelki-szellemi harcmezőn”

Tar Kata

Blog a missziós időszakról: Jesua – ki ő?

A Zsidók Jézusért Közösség honlapja

Korábbi, hasonló témájú cikkeink:

Jesua – ki ő?

“Jézus-hívő zsidó vagyok” – Tar Kata a Zsidók Jézusért Közösségről


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162