Talita

Keresztény női magazin

Aszalódunk – én és a paradicsomok

aszal7
Hőség van. Aszalódunk – én a napon és a paradicsomok a sütőben. 

Igen – városi fiúként és saját háztető hiányában –, az aszalást a sütőben végezem.

 

De kezdjük az elején.

A Fény utcai piacon vettem:

  • 2 kg lucullus,
  • 5 szem kumato,
  • 2 fürt fürtös paradicsomot

A többi itthon volt a kamrában:

  • egy egész fokhagyma
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • bors
  • napraforgóolaj
  • olivaolaj
  • a csípősekhez 1-2 szem chili paprika

aszal6

Sütőpapírral kibélelt tepsikbe helyzetem a nyolcadokba vágott fürtös-, kumato- és a félbevágott lucullus paradicsomokat.

Mindegyik tetejére egy hajszálvékony szelet fokhagymát tettem és megszórtam kakukkfűvel, bazsalikommal és borssal. Minden szelet tetejére párcsepp olivaolajat cseppentettem.

aszal3

Majd négy-öt órára előmelegített 110 fokos sütőbe helyeztem. Néha kinyitottam a sütőajtót, hogy a pára kiszálljon. Be is párásította anyuka fotómasináját. A végén ráindítottam a hőlégkeverést is.

Aszalódunk

Így néztünk ki aszalódás közben

A csíramentesítés miatt kifőzött üvegekbe adjusztáltam szét, majd felöntöttem oliva- és napraforgóolaj keverékével.

A csípősek olajába tettem a nagybátyámtól kapott lila, kicsit bemetszett chili paprikából. Egy hét alatt összeérik a csípős. Az utóízesítés nélküliek azonnal fogyaszthatók.

aszal8

 

Vass Ákos

 

Fotók: Anyuka

Forrás: VassÁkosRecept-Blog

Korábbi VassÁkosReceptek:

Gombacsoda-vacsora

Leves indiai ízekkel

Sajttorta a Kedvesnek

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162