Talita

Keresztény női magazin

Az egyéves Talita szívéről

talita2
Pontosan egy éve indult a portálunk, amely azóta karon ülő gyermek lett, kezdi megismerni a körülötte lévő világot és önmagát. Ez persze komoly feladat, adódnak nehéz helyzetek, egy ekkora gyerek elég akaratos, és nem mindig ismeri ki magát.

 

A Talita helyzetét megnehezíti, hogy három, teljesen különböző személyiségű, vérmérsékletű, de roppant erőteljes egóval rendelkező nő „gyermeke”. Ha valaki tavaly ilyenkor megkérdezi tőlem, vajon meddig működik a Talita, nem tudtam volna válaszolni. Azóta többen mondták, hogy nem nagyon ismernek ilyen kitartó önkéntes vállalkozást, mint a miénk. Hát még, ha részt vennének szenvedélyes hangú szerkesztőségi üléseinken!

Mit szerettünk volna, és mi valósult meg?

Keresztény női portált akartunk létrehozni, amely várja minden keresztény felekezet képviselőjét íróként és olvasóként. Ez sikerült. De nem számítottunk arra, hogy sok férfi olvasónk is lesz. Emiatt már volt, aki megkért, hogy találjunk ki valamit a „keresztény női portál/magazin” meghatározás helyett. Ezen még gondolkodunk…

Nyitottak szerettünk volna lenni minden kereső vagy egyszerűen csak jó szándékú ember felé. Ez is megtörtént. Mivel keresztények vagyunk, és vállaljuk hitünket, értékrendünket, gyakran előfordul, hogy valaki nem tud bennünket elfogadni. „Über ateista” Facebook-ismerősömtől megkaptam, hogy fanatikus vagyok, és képtelen ránézni az oldalunkra… De voltunk már liberálisok szélsőjobbosoknak és katolikus fundamentalistáknak. Néhány témát kifejezetten ismeretterjesztő, missziós céllal dolgoztunk fel, ezért megkaptuk már azt is, hogy az ördöggel cimborálunk. Szerencsére a széleken kevesen vannak, és sokan, sőt, egyre többen azok, akik szívesen kattintanak ránk!

Céljaink között szerepelt az őszinteség és a személyesség. Örömmel jelenthetem, hogy ebben is jók voltunk, talán túl jók is. Névvel, fényképpel vállalni magunkat ritka vállalkozás a „nick name” világban. Egy-egy meredekebb helyzetben bennünk is felmerült, hogy talán jobban kéne védeni önmagunkat. A net – legalább is a kommentek szerint – tele van roppant furcsának tűnő emberrel. Aztán mégis maradt minden a régiben, vagyunk, akik vagyunk. Bízunk a Gondviselésben.

Közösséget is álmodtunk, amely a Talita köré csoportosul. Ezt részben meg is kaptuk. Vannak páran, akik szívesen eljönnek programjainkra, szerkesztőségi óráinkra. Előfordult, hogy valaki egy rádióban hallott interjúnk nyomán keresett fel bennünket. Ismeretségeket, sőt barátságokat is kaptunk a Talita révén. Reméljük, hogy körünk szélesedik majd.

Nagyon sokat köszönhetünk azoknak, akik olvastak, ajánlottak, kézről kézre adtak bennünket, akik írtak, nyilatkoztak, technikai segítséget, helyet, megnyilatkozási lehetőségeket biztosítottak számunkra. A sok-sok segítő közül a Jézus Társaságát szeretném kiemelni. Nélkülük talán még mindig kávéházakban szerkesztenénk a Talitát. És lehetnénk-e ennél jobb társaságban?

Minden segítség lelki adomány is. Ha kapunk egy cikket, ha valaki felajánlja, hogy sütit hoz a rendezvényünkre vagy interjút készít velünk, az mind ajándék is, amit a szívünkbe rejtünk. A Talita egyéves kis szíve tele van hálával. Ami nem akadályoz meg bennünket, hogy sajnos olykor egymás torkának essünk, akár mások előtt, ima után is. Hajjaj!

Van miért kérnünk a kegyelmet. Így lesz számunkra a Talita a szeretet gyakorlásának iskolája is, hiszen a közös munka sok türelmet, elfogadást, elengedést igényel. Remélem, ti is éreztek ebből a fejlődésből valamit!

Áldjon meg az Úr mindannyiunkat!

 

Kóczián Mária


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162