Talita

Keresztény női magazin

“Az igazi keresztény nem ilyen” – Istenkapcsolatban 1.

Milyen a jó keresztény? Milyen a rossz? Ki mondja meg, ki jó, ki rossz? Én milyen keresztény vagyok? – Új sorozatunk az Istenkapcsolatban. Azokat a gondolatainkat, imáinkat osztjuk meg Veletek, amelyek keresztény emberként megragadnak, foglalkoztatnak bennünket.

Az igazi keresztény nem ilyen“, “nem viselkedik így“, “ilyet nem tenne” – hallom, olvasom ezt sokszor a médiában, hétköznapi beszélgetésben, vagy akár az utcán. Ilyenkor hirtelen szégyen fog el, óriási a kísértés, hogy magamra vegyem az elhangzó vádakat, és a bűntudat elszakítson Tőled, Uram. Mert nem vagyok méltó…, és valóban nem vagyok az. Mégis: egyetlen lehetőségem, hogy ne fordítsam el Rólad a tekintetemet. Rólad, aki szeretsz engem – akár bűnös vagyok valamiben, akár nem.

Csak a Veled való kapcsolat fenntartása ad távlatot az életemnek. Csak Benned növekedhetek – akár jó keresztény vagyok, akár nem.


Hozzászólások

  • Dallos G.Erika szerint:

    Kétségeim vannak, hogy Magyarországon nagyobb számban lennének igazi keresztények. Még az egyházban sem ismerik az irgalmasság cselekedeteit, vagy hogy a ” szeresd felebarátodat…” parancs nem csak a fehér bőrű keresztény emberekre vonatkozik.
    Az ilyen vonatkozású kérdéseimet,válasz helyett a nagyon hamar törlik. Miért?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162