Talita

Keresztény női magazin

Báránysült mentaszósszal

báránysült2
Ákos, szakács fiam, húsvét vasárnapján báránysülttel lepte meg a család húsevő tagjait.

Az elmúlt hetekben öcsém gyönyörű cserepes zöldfűszereket hozott a Füvészkertből. Ákost a látvány lenyűgözte és arra gondolt, hogy Húsvétkor mindezeket a báránysülthöz is fel lehetne használni.

Már 9 óra előtt itt volt, hogy délre elkészüljön az ebéd.

Hozzávalók a báránysülthöz:

1,5 kg báránycomb lehártyázva
2 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
2 zöldpaprika
2 paradicsom
só, egész bors, koriander, friss rozmaring, babérlevél – érzés szerint

báránysült

Elkészítése:

Az összetevőket egy kiolajozott tepsire téve vízzel engedte fel, lefedte alufóliával, és két és félórán keresztül 200 fokon a sütőben párolta, majd egy félórát még fólia nélkül pirította. Ezután a húsokat áttette egy kisebb tepsibe, és a levét rászűrte a tetejére.

báránysüllt1

Közvetlenül tálalás előtt szeletelte fel. Hagymás tört krumpli és mentaszósz készült mellé.

Hozzávalók a mentaszószhoz:

4 dl natúr joghurt
1 fej apróra vágott vöröshagyma
15-20 db friss apróra vágott mentalevél
1 tk só
1 tk citromlé

Elkészítése:

Ákos a joghurtot simára keverte a sóval és a citromlével, majd felaprította a mentalevelet és a vöröshagymát is, és hozzáadta a joghurthoz.

 

Antalffy Yvette, Vass Ákos

 

A szerző fotóival

Húsételek még a Talitán:

Tarhonyás csirke

Házi májpástétom libazsírral

Hortobágyi palacsinta – ahogy mi szeretjük


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162