Talita

Keresztény női magazin

Belső gerinc – Megjelent Sebastian atya könyve

Benvin Sebastian Madassery verbita atyát – aki indiai származású, de már másfél évtizede Magyarországon szolgál – jól ismerhetik a Talita régi olvasói, hiszen emlékezetes interjút készítettünk vele. Most megjelent a könyve, amely sok életrajzi elemet tartalmaz. A művet Bágya János ismertetése alapján ajánljuk.

Ez a könyv a tapasztalat egyszerűségével és a Lélek sugallata által íródott. Könnyed hangvételű, jókedvű írás, ami a karácsonyfa meghitt fényei mellett forralt bort kortyolgatva vagy egy korsó hideg sör mellett a strandon is olvasható. Hiteles korkép, amely kultúraközi megállapításokkal, lelki tanácsokkal igyekszik irányt mutatni a modern kor világpolgárainak. Sebastian atya megtörtént események elbeszélésével mutat rá arra, hogy Isten mindennap köztünk él, és a legfurcsább eseményekben is egyértelmű jelekkel kísér az utunk során.

A történet egy indiai csibész kamasz fiú csonttörő pálfordulásával kezdődik, majd harcias igazságkeresésben, végül megbékélésben teljesedik ki a szeminárium kapujáig vezető esztendőkben. A szép emlékű ifjúkor történetei a fontos emberi kapcsolatokra hívják fel a figyelmet. A hangsúly a tiszteleten és a megbecsülésen van, amit tapasztaltabb embertársaink iránt mutatunk. Így búcsúzik el a fiatalember a sportpályától, a kedvenc horgászhelytől, és útnak indul Magyarország felé. Egy hitetlen utastárssal az üres templomig „repülünk”, megtapasztalva Isten végtelen csodáiból az addig ismeretlen havat és a magyar töltött káposztát.

A papi szolgálattól kapott tapasztalatokkal a szerző mélyebb vizekre evez, ahol megnyílik a mennyei kincsek tárháza, és lassan becsukódik az értékesnek tűnő, de mulandó javak sötét kamrája. Küzdünk egy kicsit a kitartó kényelemvágyunkkal, a lustuló szorgalmunkkal, rájövünk, miért nem vagyunk boldogok és miért nem tudunk kikapcsolódni. Végül próbálunk más emberek példáiból tanulva eljutni a saját határozott döntésünkig, amely a csendért kiált. Amikor megtaláltuk a csendet, Sebastian atya bevezet bennünket a test és lélek harmóniájának meditációs világába, amelyben a szemlélődés és koncentrálás által együtt nyugszik meg a test és a lélek.

Az író mindennapi életből vett példái, vidám lábjegyzetei késztettek engem arra, hogy nézzek fel a képernyőkből és lássam meg a valóságot, azt az erőteret, ahol Isten kegyelme sugárzik.

A könyv 2990 Ft-ért megvásárolható Budapesten, a Mária Kegytárgyboltban (Ferenciek tere), vagy megrendelhető a Pápai Missziós Művek irodájában (1223 Bp. Jókai Mór u. 14. tel/fax.: +36 1 226 4610) pmmmisszio@gmail.com email címen), postai utánvétellel (2990 Ft +csomagolási és postaköltség).

Forrás

Ajánljuk még:

“A szeretetben nincs félelem” – Benvin Sebastian Madassery SVD atya a valódi misszióról


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162