Birsalmaleves
Esős, hideg hétvégénk volt, és ilyenkor nincs is jobb egy meleg, illatos birsalmalevesnél! Nagyon finom, és pillanatok alatt kész van.
A birsalmákat nagyobb cikkekre vágtam, és megfőztem egy kis vízben, amit ízlés szerint fahéjjal, gyömbérrel, vaníliás cukorral ízesítettem.
Mikor megpuhult a birsalma, turmixgépbe tettem, jól összeturmixoltam, majd visszaöntöttem a főzőedénybe, és tettem hozzá két deci tejszínt, majd főztem még pár percig. Amikor lekapcsoltam a gázt, mézzel ízesítettem. Krémleves állagot kapunk így.
A zöldségkrém-levesekhez pirított zsemlekockát szoktam készíteni, ezért azt gondoltam, megpróbálok ehhez a leveshez is valami hasonlót adni. Volt otthon kalácsom, amit megpirítottam és kockákra vágtam. A gyerekeknek ízlett, máskor is így csinálom!
Jó étvágyat!
R. Nagy Csilla
A szerző fotóival.
R. Nagy Csilla receptjeiből:
Tejes pite zűrös napokra
Körtés-kakaós süti
Falusi csirke keleti ízzel
Tweet