Talita

Keresztény női magazin

Birsalmaleves

birsalmaleves
Esős, hideg hétvégénk volt, és ilyenkor nincs is jobb egy meleg, illatos birsalmalevesnél! Nagyon finom, és pillanatok alatt kész van.

A birsalmákat nagyobb cikkekre vágtam, és megfőztem egy kis vízben, amit ízlés szerint fahéjjal, gyömbérrel, vaníliás cukorral ízesítettem.

Mikor megpuhult a birsalma, turmixgépbe tettem, jól összeturmixoltam, majd visszaöntöttem a főzőedénybe, és tettem hozzá két deci tejszínt, majd főztem még pár percig. Amikor lekapcsoltam a gázt, mézzel ízesítettem. Krémleves állagot kapunk így.

A zöldségkrém-levesekhez pirított zsemlekockát szoktam készíteni, ezért azt gondoltam, megpróbálok ehhez a leveshez is valami hasonlót adni. Volt otthon kalácsom, amit megpirítottam és kockákra vágtam. A gyerekeknek ízlett, máskor is így csinálom!

Jó étvágyat!

birsalma

 

R. Nagy Csilla

 

A szerző fotóival.

R. Nagy Csilla receptjeiből:

Tejes pite zűrös napokra

Körtés-kakaós süti

Falusi csirke keleti ízzel

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162