Talita

Keresztény női magazin

Bűnbocsánat és tisztaság

rmmondo
Amilyen messze van napkelet napnyugattól, olyan messzire veti el (az Úr) vétkeinket. (Zsolt 103,12)

“Irgalmas és kegyelmes az ÚR, türelme hosszú, szeretete nagy.  Nem perel mindvégig, nem tart haragja örökké. Nem vétkeink szerint bánik velünk, nem bűneink szerint fizet nekünk. ( Zsolt 103,8-10)”

A 24 órás mosoda bejárata fölötti felirat – “Megfelelő tisztítás” – mindig felkelti figyelmemet. Mi a különbség a megfelelő és az elfogadható, a megfelelő és a kiváló, vagy a megfelelő és az átlagon felüli között? Miért akarnám én a ruháimat csak “megfelelően” mosatni? Miért ne lehetnének különlegesen vagy kiválóan tiszták? Ki elégszik meg csupán a megfelelővel? Túl sokat kérek, ha tökéletességre vágyom?
Lelki értelemben láthatjuk, hogy Isten a tisztaságnak milyen magas szintjét képes biztosítani. A Zsolt 51,9 így szól: “moss meg engem, és fehérebb leszek, mint a hó.” A fehérebb a hónál úgy jelenik meg előttem, mint ami kivételesen fehér, tetőtől talpig tiszta. Ruhák esetében ez magába foglalja a belsőt és a külsőt, a zsebeket, a belső varrásokat és hajtókákat is. A Biblia szerint minden bűn megbocsátható, a szív minden sötét foltja eltávolítható, melyet a bűn ejtett a lelkünkön.
Hiába kísérletezünk, hogy lemossuk szégyenünket, vagy eltakarjuk bűnünket, ez nem sikerülhet. Isten megbocsátása azonban elfogadható, különleges és alapos. Szükségem van rá, hogy megtisztuljak a bűntől és annak hatalmától, és csak Isten tudja ezt megtenni. Mindannyian megvallhatjuk hibáinkat Isten előtt imában, hogy tisztulást és megbocsátást nyerjünk.

Istenünk, emlékeztess minket, hogy szükségünk van a te megbocsátó kegyelmedre. Ámen.

 

Sharon Braner

 

Forrás: Csendes Percek

Nyitókép: innen


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162