Talita

Keresztény női magazin

Csőben sült karfiol

karfiol_yvette
Könnyen elkészíthető, finom nyári étek…

Hozzávalók 4 főre:
2 közepes fej karfiol
2 nagy doboz tejföl
2 tojás
2 közepes fej lilahagyma
2-3 gerezd fokhagyma

bors
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, a nagyobb rózsákat felezzük, negyedeljük. Megpároljuk.

A tejfölt fűszerezzük, elkeverjük benne a tojásokat. Az apróra vágott hagymát belekeverjük a tejfölös öntettbe.

Nagy jénai tálba teszünk egy sor karfiolt. Leöntjük az öntettel. Megszórjuk sajttal, és így tovább.

Előmelegített sütőben először alufóliával lefedve sütjük közepes lángon kb. fél órát, majd a tetőt levéve maximumon rápirítjuk a sajtot. Sütési hőfok: 180°C.

Sült petrezselymes újkrumplit és uborkasalátát ajánlok mellé.

karfiol_yvette2

Antalffy Yvette

 

A szerző fotóival

Zöldséges ételeinkből:

Zöldbabpörkölt rizses-lecsósan

Nagy öröm a szombati öhöm!

Itt a cukkini-szezon! – Cukkinis tészta


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162