Csőben sült karfiol
Könnyen elkészíthető, finom nyári étek…
Hozzávalók 4 főre:
2 közepes fej karfiol
2 nagy doboz tejföl
2 tojás
2 közepes fej lilahagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só
bors
15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, a nagyobb rózsákat felezzük, negyedeljük. Megpároljuk.
A tejfölt fűszerezzük, elkeverjük benne a tojásokat. Az apróra vágott hagymát belekeverjük a tejfölös öntettbe.
Nagy jénai tálba teszünk egy sor karfiolt. Leöntjük az öntettel. Megszórjuk sajttal, és így tovább.
Előmelegített sütőben először alufóliával lefedve sütjük közepes lángon kb. fél órát, majd a tetőt levéve maximumon rápirítjuk a sajtot. Sütési hőfok: 180°C.
Sült petrezselymes újkrumplit és uborkasalátát ajánlok mellé.
Antalffy Yvette
A szerző fotóival
Zöldséges ételeinkből:
Zöldbabpörkölt rizses-lecsósan
Itt a cukkini-szezon! – Cukkinis tészta
Tweet