Cukkinis-citromos lekvár
A kertben sok cukkini terem, ezért próbálom minél változatosabb formában felhasználni. Most egy finom cukkinilekvár receptjét osztom meg a kedves olvasókkal.
Hozzávalók:
1,5 kg cukkini
4-5 db citrom
50 dkg kristálycukor
1 teáskanál gyömbér vagy gyömbér por
egy csomag lekvárzselésítő 2:1 arányban
Lereszeljük a nyers cukkinit sajtreszelővel (a héját nem kel levágni). Beletesszük a zselésítőt, a citromok reszelt héját, gyömbért. A citromok belsejét kockákra vágjuk, és azt is belekeverjük, de a héj alatti fehér részt előbb szedjük le, mert ha nem, keserű lesz a lekvárunk.Természetesen a magoktól is szabaduljunk meg. Állandó keverés mellett forraljuk fel. Ha felforrt, hozzáöntjük a cukrot, és még pár percig rotyogtatjuk, majd üvegekbe öntjük.
Csavarjuk rá a tetejét, és fordítsuk fejjel lefelé. Körülbelül öt percig hagyjuk így.
Nagyon finom lekvárt kapunk!
R. Nagy Csilla
Tweet