Talita

Keresztény női magazin

Currys csirkemell joghurtos tésztával

joghurtos tészta2
Részben hazai török étkezdék hatására alakult ki ez a családi fogásunk. És hogy pontosan milyen zöldséggel sütöm a húst, attól is függ, hogy mi van itthon!

 

Hozzávalók a húshoz:
2 csirkemell, lehetőleg nem filézett (jobb lesz az íze!)
1-2 paradicsom (esetleg egy kis hagyma, egy zöldpaprika)

currypor
olaj

Hozzávalók a tésztához:
1/2 kg száraztészta (tetszőleges)
2-3 dl joghurt
5 gerezd fokhagyma

olaj
A hús elkészítése:
A húst feldarabolom. Mivel nálunk senki nem olyan nagy húsevő, egy csirkemellet legalább nyolc részre vágok. Serpenyőben olajon fehéredésig sütöm, majd sózom és egy kis vízzel felöntve kb. 30 percig párolom. Ezután beleteszem a curryt (kb. egy púpozott kávéskanálnyit, de ez ízlés dolga, ha viszont túl sokat teszek belőle, keserű lesz!) és egy-két feldarabolt paradicsomot. Így párolom még kb. 15 percig, majd zsírjára sütöm a húst. Mi úgy szeretjük, hogy az alja egy kicsit odakapjon.

Tipp:
Nyáron, ha van itthon cukkini vagy egészen fiatal tök,  teszek a hús mellé 15-20 dekányit belőle – akkor viszont kötelezően hagyma is van alatta! Nagyon finom mártás lesz a teljesen szétfőtt hagyma-paradicsom-cukkini kombóból!

Tipp:
Mikor sül a zsírjára a hús? Kezdő szakácsként ez sok gondot okozott. Ma egyszerűen meg tudom már fogalmazni: akkor, amikor a zsiradék üvegesen csillog, és látványosan nincs jelentős mennyiségű folyadék a serpenyőben.

A tészta elkészítése:
A tésztát előírás szerint kifőzöm, egy kis olajon átforgatom, és langyosra hűtöm. (Erre azért van szükség, hogy a joghurt nehogy megtúrósodjon rajta.) A joghurtot simára keverem egy kis sóval és az öt gerezd zúzott fokhagymával, majd a tésztára öntöm és alaposan összekeverem.

Mivel a joghurtos-fokhagymás tészta miatt elég könnyű fogás, nem feltétlenül kell hozzá salátát tálalni, de ha van még kedvünk, kiváló görög salátával, tzatzikivel, joghurtos kínai kel salátával, kukoricasalátával vagy paradicsomsalátával is!

joghurtos tészta

 

Kóczián Mária

 

Nyári ételeinkből:

Dalmáciai menü – Mit főzzek utazás alatt?

Itt a nyári halszezon: rácponty!

Csillagtök-saláta, avagy férj a konyhában

Zöldséges csirkemellkockák nyárson

Sült zöldségek – mindent bele!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162