Talita

Keresztény női magazin

Egyszerűen rafinált: buggyantott tojás

buggyantott tojas1
Íme itt a buggyantott tojás, amely lehet levesbetét, vagy önmagában pirítóssal, lapcsánkával finom egytálételként is fogyaszthatjuk.

A buggyantott tojás forró ecetes (vagy citromleves) és borsos-babérveveles fűszerezésű vízben főtt tojás.

Hozzávalók:

* 1 liter víz
* 2-3 evőkanál ételecet (vagy citromlé)
* 5-10 szem feketebors
* 1 babérlevél
* személyenként 1 db tojás
* kevés étolaj

buggyantott tojas2

A vizet az ecettel és a fűszerekkel lábasban felforraltam.

buggyantott tojas3

A merőkanálba néhány csepp olajat öntöttem, majd a tojásokat egyenként a merőkanálba ütöttem, és óvatosan, lassan belemerítettem a vízbe. Csak 3-4 percig főztem, ezalatt a fehérje elkezdett kifehéredni, megkötött, de a sárgája folyékony, lágy maradt.

buggyantott tojas4

A tojásokat a merőkanálból kis tányérkákra helyeztem, majd megvágtam a középét, így a lágy tojásrész megmutatta magát.

buggyantott tojas5

Pirítós kenyérrel a saláta mellé tálaltam ma este.

 

Vass Ákos

 

Forrás: VassÁkosRecept-Blog

Korábbi tojásos receptjeinkből:

Lengyel tojás – hagyma nélkül!

Tortilla de patatas

Kukoricasaláta házi majonézzel


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162