Egyszerűen rafinált: buggyantott tojás
Íme itt a buggyantott tojás, amely lehet levesbetét, vagy önmagában pirítóssal, lapcsánkával finom egytálételként is fogyaszthatjuk.
A buggyantott tojás forró ecetes (vagy citromleves) és borsos-babérveveles fűszerezésű vízben főtt tojás.
Hozzávalók:
* 1 liter víz
* 2-3 evőkanál ételecet (vagy citromlé)
* 5-10 szem feketebors
* 1 babérlevél
* személyenként 1 db tojás
* kevés étolaj
A vizet az ecettel és a fűszerekkel lábasban felforraltam.
A merőkanálba néhány csepp olajat öntöttem, majd a tojásokat egyenként a merőkanálba ütöttem, és óvatosan, lassan belemerítettem a vízbe. Csak 3-4 percig főztem, ezalatt a fehérje elkezdett kifehéredni, megkötött, de a sárgája folyékony, lágy maradt.
A tojásokat a merőkanálból kis tányérkákra helyeztem, majd megvágtam a középét, így a lágy tojásrész megmutatta magát.
Pirítós kenyérrel a saláta mellé tálaltam ma este.
Vass Ákos
Forrás: VassÁkosRecept-Blog
Korábbi tojásos receptjeinkből:
Lengyel tojás – hagyma nélkül!
Kukoricasaláta házi majonézzel
Tweet