Talita

Keresztény női magazin

Életmód-hétvége nem csak növényevőknek – XVI. Vegetáriánus Fesztivál

vegafeszt2
„Nem az szennyezi be az embert, ami a szájába kerül, hanem ami elhagyja a száját” – mondta Jézus. Nincs jelentősége a keresztény hit szempontjából, hogy mit eszünk vagy mit nem eszünk – ez kizárólag egészségünk, testi-lelki jólétünk szempontjából fontos. A Talita szerkesztői között van húsevő-mindenevő és vegetárius is. Fontosnak tartjuk, hogy ki-ki szakmai ismeretek alapján kipróbálhassa és eldönthesse, milyen étkezés jó neki.


2012. augusztus 25-26. között immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Vegetáriánus Fesztivált, amely táplálkozási szakemberek előadásait, makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókat, főző-tanfolyamokat, öko és bio szemléletű termékbemutatókat, valamint csoportos jógát, relaxációs és tánc-foglalkozásokat kínál – nem csak vegetáriánusoknak! Az idei szakmai előadásokon többek között szó lesz a nyers étkezésről, a vegán életmódról, emellett több önismereti program és workshop segít majd abban, hogy harmóniát teremtsünk testünk és lelkünk között. A fesztivált a Harcsa Veronika Vegetáriánus Trió koncertje zárja. A rendezvényre a belépés ingyenes!

A XVI. Vegetáriánus Fesztivál augusztus 25-én, 10.00-kor Dobrocsányi István: “Miért együnk csírát – Miért igyunk búzafüvet?” című előadásával kezdődik. Ezt követően Lénárt Gitta az élő ételek fogyasztásának egészségmegőrző hatásáról beszél. A több könyvet is publikált szakember elmondja, hogy miért kerülendő a feldolgozott, főtt ételek fogyasztása, mik annak káros, civilizációs hatásai és hogyan lehet azokat minél jobban kiküszöbölni. A későbbiekben Sebestyén Szilvia, a Makrobiotika Intézet vezetője, saját gyógyulási tapasztalatait megosztva tart előadást arról, hogyan őrizhetik meg a nők egészségüket a makrobiotikus táplálkozás segítségével, s megfelelő diétával hogyan gyógyítható a meddőség, a fájdalmas, rendszertelen havi ciklus, a hormon-egyensúlytalanság, az endometriózis, a csontritkulás, a túlsúly, a menopauza-problémák, érzelmi ingadozások és több emésztőrendszeri probléma. A délután folyamán Váradi Tibor a helyes böjtölésről, méregtelenítésről, a tisztítókúra megfelelő alkalmazásáról beszél, Szepesi Dóra pedig a gyermekek táplálásáról tart előadást: hogyan előzhetők meg az allergiás megbetegedések, illetve mit kínálhatunk tejfehérje-, tejcukor-érzékenység, glutén-érzékenység esetén, milyen jó minőségű növényi fehérjét adhatunk tejtermék, tojás és hús helyett, hogyan kedveltessük meg a gyerekekkel a zöldségeket és a gyümölcsöket? A szombati napot számos további izgalmas és informatív előadás után Bagdi Bella koncertje zárja, akinek tavaly megjelent Egy jó szó című CD-je három héten belül aranylemez lett.

A fesztiválon mód van természetgyógyászokkal folytatott ingyenes konzultációra, lesz vegetáriánus főzőverseny, a szakmai előadások mellett pedig számos kikapcsolódási, feltöltődési lehetőség nyílik.

A kétnapos fesztivált a Harcsa Veronika Vegetáriánus Trió koncertje zárja, mely formáció kizárólag erre az alkalomra áll össze! Tagjai a vegetáriánus énekesnő, vegán bőgőse Oláh Zoltán és a mindenre nyitott gitáros, Gyémánt Bálint. A koncerten Veronika szerzeményeit és néhány meglepetés feldolgozást adnak elő, miközben elmesélik, milyen is vegaként turnézni a nagyvilágban…

A rendezvényt – melyre a belépés ingyenes – az 1992-ben alapított Egészség-vár Alapítvány szervezi a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (X. kerület, Szent László tér 7-14.). A teljes program:   http://www.egeszsegvar.hu/


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162