Talita

Keresztény női magazin

Első szerelem 3. rész – Nyárelő, vakáció, szerelem

elsoszerelem3

Új sorozatunkkal arra bíztatjuk olvasóinkat, hogy írják meg első szerelmüket. Műfaji kötöttség nincs. Terjedelem max 7000 karakter. Ha hosszabb, mint ez az első írás is, több részben közöljük. Az alkotók között egy, a  Vértes lábánál fekvő vendégházban több személyes hétvégét sorsolunk ki. Az írásokat a talita.hu@gmail.com címre kérjük beküldeni. Határidő: május 1.

Magamra maradtam. A másodperc törtrésze alatt kellett döntenem. Nem féltem, erő áradt szét bennem. Nem emlékszem miként, de sikerült elfektetni a motort. Legalább 10 métert csúsztunk az aszfalton. A kerekekkel csapódtunk a falnak. Ja, bukósisakot nem vittünk magunkkal.

Felkászálódtunk. Cafatokban lógott rólam a nadrágom. Más bajunk nem lett. Kálmán motorja viszont összetört. Láttam az arcán a fájdalmat. Talán jobban örült volna egy végtagtörésnek.

– Pofozz fel nyugodtan, megérdemlem – mondtam neki.

Nem szólt egy szót sem. Igyekezett rendbe hozni, amit hirtelen tudott. Közben Tomi is odaért, egyedül volt.

– Ugorj haza, és hozz Sárinak egy farmert. Így nem mehet haza. – vetette oda neki Kálmi kedvetlenül.

Szerencsére otthon nem vették észre, hogy másik nadrágban értem haza. Többé egyetlen fiú sem akart velem motorozni. Nem bántam.

Az iskolaév utolsó napjaiban jártunk. Szétáradt bennünk a boldogság, szánkban éreztük a szabadság mámorító ízét. Az elmúlt hetekben többször magamon éreztem Laci figyelmes, komoly tekintetét. Néha rajtakaptam, hogy bámul, ilyenkor hosszú másodpercekre egymás szemébe néztünk. Nocsak.

Jutkával nevetgéltünk, trécseltünk a napsütésben. Laci és Kálmi közeledett.

– Jöttök a nyári lövésztáborba? – kérdezte Laci rám szegezett tekintettel.

– Ott végre valóban megtanítanátok bennünket célozni? – villantottam felé a legszebb, Jutkától ellesett mosolyomat.

– Nemcsak azt – poénkodott Kálmi.

– Nem mondod? Mire készültök? – kérdeztem ártatlanul.

– Vannak sejtéseim – vetette közbe Jutka kacéran.

– Most komolyan, eljöttök? – Laci arcán mélységes, sohasem tapasztalt, kissé fájdalmas vágyódást fedeztem fel. Meglepett. Ez tényleg nekem szól? Mit jelent ez? És hogyan történt? Semmit sem vettem észre az egészből. Hogyan lehet ez most, ilyen hirtelen?

– Persze, megbeszéljük. – feleltem lassan.

Mire a táborozás elkezdődött, Laci érzései teljesen egyértelművé váltak. Szerelmes volt belém, és szeretett volna járni velem. Úgy viselkedett, mint egy lovag a hercegkisasszonnyal. Igyekezett mindent megtenni a kegyeimért. Csodálatos érzés volt az iskola legnépszerűbb fiújának a hölgyévé válni. Pillanatok alatt kerültem a figyelem középpontjába. Élveztem a tündöklést, a lányok irigykedő pillantásait, ami csak a kitüntetettnek járt. A fiúk közül azok, akik eddig nem vettek észre, azonnal szerelmes leveleket kezdtek írogatni. Laci a vetélytársait nyíltan figyelmeztette, hogy engem ő akar. Csak Döme merte felvenni a kesztyűt. Már régóta csapta nekem a szelet, de nem jött össze a dolog.

Még sosem jártam senkivel azelőtt. Elbizonytalanodtam, valóban akarom-e én ezt. Nem mondtam igent Lacinak. Igaz, nemet sem. Éreztem, hogy beleszeretek.

Keresztesi Réka

(Folytatjuk.)


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162