Talita

Keresztény női magazin

Ezt üzeni Henri Boulad a keresztény bloggereknek


Boulad atya múlt vasárnap ellátogatott a VI. Keresztény Újságíró és Bloggertalálkozóra. Feltettük neki a kérdést: mit gondol, mi ma a feladata egy keresztény bloggernek, újságírónak? A válasza – dióhéjban – így hangzott:

 

Először is jól informáltnak kell lenni a valóságról, az igazságról. A mainstream média manipulál… Nektek, bloggereknek lehetőségetek van rá, hogy valódi információval lássátok el az embereket. A jövő reménye az internet, a Facebook, a bloggerek, az informális információk. Mondok egy példát. Néhány éve Egyiptomban, ahonnan jöttem, a Muszlim Testvériség jelöltje győzött az elnökválasztáson. A Muszlim Testvériségnek az a terve, hogy az egész világot iszlamizálja, kezdve Európával. Nagyon erősek, gazdagok, jól szervezettek. Az Obama-adminisztráció alatt eljutottak a Fehér Ház szívébe is. Eljutottak Berlin, Párizs, Brüsszel szívébe. Meg kell érteni, hogy mi is a Muszlim Testvériség – objektíven, történetileg –, kik ők, mit akarnak csinálni, mit terveznek Európa számára. Egyiptomban választási csalásokkal kerültek hatalomra, megválasztották elnöknek Murszit, aki egy évig töltötte be a tisztét. Megpróbálta kiárusítani Egyiptomot, azt az országot, amelyért felelős volt, darabról darabra, egy darabot Líbiának, egy darabot, Szudánnak, stb. Egyiptom népe lassan fölfedezte, hogy átverték. Az egész emberiség történetében a legnagyobb demonstrációval tüntettek ellene. 33 millió ember ment az utcára, hogy Murszi és a Muszlim Testvériség eltávolításáért tüntessen. Muszlimok a Muszlim Testvériség ellen! Tudjátok, mit jelent az, hogy 33 millió ember meg van szervezve? Van erről fogalmatok? Blogok, Facebook, internet, e-mailek… Hatalom van a kezetekben, használjátok!

A legtöbb európai vezető korrupt. Ez visszataszító. Harcolni kell, meg kell ezt értetni az emberekkel. Ez egy nagy küzdelem. Az egyiptomiak egy év alatt képesek voltak megszabadulni a vezetőiktől. Számotokra az a kihívás, hogy megváltoztassátok Európát. Először Magyarországot, aztán Európát. Én veletek vagyok. Remélem, ti is velem… Anélkül, hogy fölvállaljátok a harcot, nem fogtok sikert elérni. „Meg tudjuk tenni”, ahogy Obama mondta. Meg vagyok győződve róla, hogy sikeresek lesztek. Ha megvan az akarat, megvan az út is.

Azért jöttem ide, hogy egy kis üzemanyagot töltsek belétek, bombát robbantsak – jó értelemben. Akarjátok tudni, hogy mi életem mottója? Változtasd meg a világot! Hogy megváltozzon a világ, változtasd meg Egyiptomot! Hogy megváltozzon a világ, változtasd meg Magyarországot, Európát, az Egyházat! Az Egyház megváltoztatható? Igen!

Hogy megváltozzon a világ, változtasd meg a szívedet! Mert Isten veletek van, Isten velünk van.

Fotó: Antalffy Yvette

 

Kapcsolódó cikkünk:

Reformáció: reakció vagy rügyfakadás?


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162