Talita

Keresztény női magazin

Fesztivál? Sziget!

sziget1
Augusztus 10-től 15-éig ismét megrendezik a Sziget-fesztivált az Óbudai-szigeten.

Ez a hír vegyes érzelmeket kelthet a Talita.hu olvasóiban. Sokan lelkesedéssel, mások fenntartásokkal fogadják ennek a nagyszabású rendezvénynek a létét. Szerintem olyan ez, mint a svédasztal: a nagy lehetőségek tárháza. Ha jól válogatsz, gazdag élményekben lehet részed. Ha rosszul: elronthatod a gyomrodat.

Mértékadó ítészek szerint a program és a szervezettség alapján Európa öt legjobb fesztiválja között szerepel a Sziget-fesztivál. A közel egy hétig, éjjel-nappal tartó rendezvény tavaly 380 ezer látogatót vonzott.
Az idei programot nézegetve  úgy tűnik, mindenféle zenei stílus rajongója meglelheti a neki megfelelő előadást. (http://sziget.hu/fesztival/programok/-/days) Aki ügyesen szemezget, még komolyzenét is talál: például Marton Éva operaénekesnő zeneakadémiai növendékeinek produkcióját. Négy nagyszínpadon (pop-rock, világzene, magyar, rock-metal) és négy kisebb színpadon zajlanak a koncertek. Engem inkább a világzene és a magyar színpad programja vonz. Szó szerint sokszínű a worldmusic-kínálat. Kíváncsi lennék az Ojos de Brujo modern flamenco-zenéjére, az Afrocubism izgalmas, kubai-afrikai zenei párosítására, és mindenekfelett a Muzsikás együttesre, akikből soha sem elég.

sziget3
Afrocubism

Az alternatív zene képviselői se hagynak hidegen. Ha laza hangulatban vagyok, szívesen meghallgatom a Heaven Street Sevent, a Kiscsillagot és természetesen a Quimbyt! A magyar nagyszínpadon részt vennék még a Balkan Fanatik koncertjén is. Sokat ígér egy fiatal, brit énekesnő, Kate Nash fellépése. Az elektronikus zene nagyágyúi (The Prodigy, Empire of the Sun, Hadouken!) hidegen hagynak, vagy éppen idegesítenek (elnézést azoktól, akik épp őket kedvelik), viszont nagyot dobbant a szívem, amikor megtudtam, hogy 14-én, vasárnap ott lesz a Sonata Arctica a metál-színpadon!
Napközben feltétlenül felkeresném a Hungarikum falut, ahol a magyar borvidékek mutatkoznak be, és a Civil Sziget egyes sátrait (a lelki segélytől a továbbtanuláson, az előítéletek elleni küzdelmen, a fogyasztóvédelmen, egészségmegőrzésen keresztül rengeteg szimpatikus és kevésbé szimpatikus civil mozgalom képviselteti magát, itt a felsorolásuk: http://sziget.hu/fesztival/programok/helyszin/civil_sziget.1805.html). Ahol biztosan megfordulnék, az a KözösPont sátor, a történelmi egyházak rendezvényeinek helyszíne. A különös hangzású Fidelio Octopus Összművészeti Helyszín ad majd teret az irodalmi, képzőművészeti, komolyzenei, színházi és táncos produkcióknak. Érdemes a tervezett programból szemezgetni: http://sziget.hu/fesztival/programok/helyszin/fidelio_octopus_osszmuveszeti_helyszin.1796.html
Úgy érzem, nem zárhatom el magam a világtól, azoktól a helyektől, ahol sok, tőlem eltérően gondolkodó vagy viselkedő ember is megfordul. Kultúrafogyasztóként pedig kár lenne visszautasítanom egy svédasztalos vacsora-meghívást azért, mert az étkek között ott van – sok egyéb finomság mellett – a brokkoli és a tintahal is, amiket utálok.
Marad még egy bökkenő: a pénz. Az egynapos belépő ára megfelel kb. 8 mozijegy árának. (Igaz, van félárú jegy is éjszaka 23 órától hajnalig, az éjszakai koncertekre.) Reális vagy húzós? – nézőpont és jövedelem kérdése. Belföldön inkább húzósnak számít, a külföldiek mosolyogva kifizetik. Néhány zene- és bulirajongó barátom és ismerősöm úgy készül rá, mint valami nyaralásra: gyűjt, kuporgat, vagy a szerencsésebbek üdülési csekkjeiket használják fel, hogy részt vehessenek a nyár legnagyobb zenei és közösségi rendezvényén.

Kinek nem ajánlom a Szigetet?
– Aki nem bírja a tömeget.
– Aki nem viseli el, hogy másnak másmilyen az ízlése, sőt másképp is gondolkodik, viselkedik és él.
Kinek ajánlom a Szigetet?
– Azoknak a zenekedvelőknek, akikre a fenti kitételek nem vonatkoznak.
sziget2Képek forrása: Sziget

Augusztus 10-től 15-éig ismét megrendezik a Sziget-fesztivált az Óbudai-szigeten.
Ez a hír vegyes érzelmeket kelthet a Talita.hu olvasóiban. Sokan lelkesedéssel, sokan fenntartásokkal fogadják ennek a nagyszabású rendezvénynek a létét.
Szerintem olyan ez, mint a svédasztal: a nagy lehetőségek tárháza. Ha jól válogatsz, gazdag élményben lehet részed. Ha rosszul: elronthatod a gyomrodat.
Mértékadó ítészek szerint a program és a szervezettség alapján Európa öt legjobb fesztiválja között szerepel a Sziget-fesztivál. A közel egy hétig, éjjel-nappal tartó rendezvény tavaly 380 ezer látogatót vonzott.
Az idei programot nézegetve (http://sziget.hu/fesztival/programok/-/days) úgy tűnik, mindenféle zenei stílus rajongója meglelheti a neki megfelelő előadást. Aki ügyesen szemezget, még komolyzenét is talál: például Marton Éva operaénekesnő zeneakadémiai növendékeinek produkcióját. Négy nagyszínpadon (pop-rock, világzene, magyar, rock-metal) és négy kisebb színpadon zajlanak a koncertek. Engem inkább a világzene és a magyar színpad programja vonz. Szó szerint sokszínű a worldmusic-kínálat. Kíváncsi lennék az Ojos de Brujo modern flamenco-zenéjére, az Afrocubism izgalmas, kubai-afrikai zenei párosítására, és mindenekfelett a Muzsikás együttesre, akikből soha sem elég. Az alternatív zene képviselői se hagynak hidegen. Ha laza hangulatban vagyok, szívesen meghallgatom a Heaven Street Sevent, a Kiscsillagot és természetesen a Quimbit! A magyar nagyszínpadon szívesen részt vennék még a BalkanFanatik koncertjén is. Sokat ígér egy fiatal, brit énekesnő, Kate Nash koncertje. Az elektronikus zene nagyágyúi (The Prodigy, Empire of the Sun, Hadouken!) hidegen hagynak, vagy éppen idegesítenek (elnézést azoktól, akik épp őket kedvelik), viszont nagyot dobbant a szívem, amikor megtudtam, hogy 14-én, vasárnap ott lesz a SonataArctica a metál-színpadon!
Napközben feltétlenül felkeresném a Hungarikum falut, ahol a magyar borvidékek mutatkoznak be, és a Civil Sziget egyes sátrait (a lelki segélytől a továbbtanuláson, az előítéletek elleni küzdelmen, a fogyasztóvédelmen, egészségmegőrzésen keresztül rengeteg szimpatikus és kevésbé szimpatikus civil mozgalom képviselteti magát, itt a felsorolásuk: http://sziget.hu/fesztival/programok/helyszin/civil_sziget.1805.html). Ahol biztosan megfordulnék, az a KözösPont sátor, a történelmi egyházak rendezvényeinek helyszíne. A különös hangzású Fidelio OctopusÖsszművészeti Helyszín ad majd teret az irodalmi, képzőművészeti, komolyzenei, színházi és táncos produkcióknak. Érdemes a tervezett programból szemezgetni: http://sziget.hu/fesztival/programok/helyszin/fidelio_octopus_osszmuveszeti_helyszin.1796.html
Úgy érzem, nem zárhatom el magam a világtól, azoktól a helyektől, ahol sok, tőlem eltérően gondolkodó vagy viselkedő ember is megfordul. Kultúrafogyasztóként pedig kár lenne visszautasítanom egy svédasztalos vacsora-meghívást azért, mert az étkek között ott van – sok egyéb finomság mellett – a brokkoli és a tintahal is, amiket utálok.
Marad még egy bökkenő: a pénz. Az egynapos belépő ára megfelel kb. 8 mozijegy árának. (Igaz, van félárú jegy is éjszaka 23 órától hajnalig, az éjszakai koncertekre.)Reális vagy húzós? – nézőpont és jövedelem kérdése. Belföldön inkább húzósnak számít, a külföldiek mosolyogva kifizetik. Néhány zene és bulirajongó barátom és ismerősöm úgy készül rá, mint valami nyaralásra: gyűjt, kuporgat, vagy a szerencsésebbek üdülési csekkjeiket használják fel, hogy részt vehessenek a nyár legnagyobb zenei és közösségi rendezvényén.

Kinek nem ajánlom a Szigetet?
– Aki nem bírja a tömeget.
– Aki nem viseli el, hogy másnak másmilyen az ízlése, sőt másképp is gondolkodik, viselkedik és él.
Kinek ajánlom a Szigetet?
– Azoknak a zenekedvelőknek, akikre a fenti kitételek nem vonatkoznak.

Ангел не любил собак, считал их "Закачать игры бесплатно без регистрации"животными пустыми и наглыми.

Такой "Скачать игру монополий"вопрос задавали себе Эль-Койот и его охваченные ужасом товарищи.

Когда "Скачать клип нервы"я вышел из гаража, направляясь к парадной двери, "Игры наруто ураганны хроники скачать"что-то будто пушечное "Скачать ром для денди"ядро, просвистнув в воздухе, ударило меня "Логические игры шарики скачать бесплатно"в грудь.

Однако он остался на месте и прислушался.

Как "Фильм изгоняющий дьявола скачать"бы они ни были голодны, они "Скачать песню питбуля и марка энтони"вовсе не собирались питаться пресмыкающимися.

Первым же действием единоличного управления Джаспера "Клиент майнкрафт скачать"было взять сына из колледжа Сент-Эндрюса, чтобы "Группы пикник скачать"использовать его как помощника в сельскохозяйственных работах.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162