Fiona-szelet – a karácsony jegyében
Tavaly kóstoltam először ezt az édességet, és az interneten nézelődve jöttem rá, hogy Shrek-szelet a neve. Ott azonban egyetlen receptben sem szerepelt összetevőként kókuszreszelék, ami az én változatomban bizony benne van. Szerintem pont ettől olyan különleges, állagában is marcipános hatású ez a „süti”, amit persze nem kell sütni. Ha ennyire különbözik, nevezzük Fiona-szeletnek, és küllemében hangoljuk karácsonyra ezt a finomságot!
Így készítem:
30 dkg darált kekszet összekeverünk 25 dkg margarinnal, 10 evőkanál forró tejjel, 10 dkg kókuszreszelékkel, 25 dkg finomszemcsés kristálycukorral.
Megfelezem a mennyiséget. Az egyik felébe kakaóport és kis rumaromát, a másik felébe zöld mandulaaromát keverek.
A tepsi aljára kinyújtom a kakaós részét, megkenem baracklekvárral, és ráfektetem a kinyújtott mandulás felét is. A tetejére csokimáz kerül.
Ezután hűtjük, majd szeleteljük. Karácsonyi mézeskalács kiszúróval szaggattam ki, és cukormázzal díszítettem.
Balázs Viktória
A képeket Balázs Veronika készítette.
Korábbi karácsonyi receptjeinkből:
Mézeskalács-birodalom
Szaloncukor házilag
<!– Bejgli-iskola
–>
Tweet