Talita

Keresztény női magazin

Fokhagymás–mézes mártás halas menühöz

martas
Fantasztikus szósz receptje következik!

Alapanyaga alma, fokhagyma és méz.
Halas ételhez készítettem: tepsiben sült fűszeres busa filé és sültkrumpli-karikák mellé tálaltam.

Hozzávalók:

2 fej fokhagyma
2 alma
2-3 evőkanál olaj
1 evőkanál méz
fél mokkáskanál fahéj
1 csapott teáskanál szárított borsikafű

2 fej fokhagymát megpucolunk, apró darabokra vágjuk (zúzni is lehet). Olajon megpirítjuk. Rádobunk két lehéjazott, apróra vágott almát. Ha az alma kissé már megpuhult, hozzáöntünk fél pohár vizet (addigra ugyanis elfogy az alma saját leve, és a mártás odaégne). Beletesszük a fahéjat és a borsikát, kissé átforraljuk. A tűzről levéve villával pépesre törjük, a végén pedig alaposan elkeverjük a mézzel.

Az édes-sós-fűszeres ízek kedvelőinek ajánlom!

 

Gedai Eszter

 

Gedai Eszter korábbi receptje:

Mentás hűsítő ital

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162