Fokhagymás–mézes mártás halas menühöz
Fantasztikus szósz receptje következik!
Alapanyaga alma, fokhagyma és méz.
Halas ételhez készítettem: tepsiben sült fűszeres busa filé és sültkrumpli-karikák mellé tálaltam.
Hozzávalók:
2 fej fokhagyma
2 alma
2-3 evőkanál olaj
1 evőkanál méz
fél mokkáskanál fahéj
1 csapott teáskanál szárított borsikafű
2 fej fokhagymát megpucolunk, apró darabokra vágjuk (zúzni is lehet). Olajon megpirítjuk. Rádobunk két lehéjazott, apróra vágott almát. Ha az alma kissé már megpuhult, hozzáöntünk fél pohár vizet (addigra ugyanis elfogy az alma saját leve, és a mártás odaégne). Beletesszük a fahéjat és a borsikát, kissé átforraljuk. A tűzről levéve villával pépesre törjük, a végén pedig alaposan elkeverjük a mézzel.
Az édes-sós-fűszeres ízek kedvelőinek ajánlom!
Gedai Eszter
Gedai Eszter korábbi receptje:
Mentás hűsítő ital
Tweet