Gombás zöld ragu
Mit főzzek ma? Mindenből kevés volt itthon, így az alapanyagokból külön-külön nehéz lett volna egy laktató fogást összehozni. Találtam fél csirkemell-filét, 4-5 gombát, egy vékonyka cukkinit, kis doboz tejfölt. Összeraktam, így hamar elkészült az ebéd.
Hozzávalók 4 személyre:
2-3 evőkanál olaj vagy zsír
1 közepes fej vöröshagyma
fél csirkemell-filé
4-5 fej gomba
só
1 kisebb cukkini
2 dl tejföl
fűszerek ízlés szerint (őrölt bors, kurkuma, petrezselyem, medvehagyma…)
Köret: főtt tészta vagy rizs.
Olajban vagy zsírban az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. A húst felkockázzuk, a hagymához téve fehéredésig sütjük, rádobjuk az összevágott gombát, sózzuk, borsozzuk. A gomba levet fog ereszteni, ami elegendő is a hús párolásához. Ezután a megmosott cukkinit nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és ezt is az ételhez adjuk. A cukkini szintén enged egy kis levet, így vizet csak akkor kell hozzáöntenünk, ha nem hamar puhuló csirkemellből, hanem más húsból készítjük. Ekkor szórunk bele egy kis kurkumát, ízlés szerint. Ez nemcsak ízesíti, de ki is emeli a cukkini zöld színét.(Petrezselyem vagy medvehagyma sem rontja el, bár én egyiket sem tettem hozzá.) Készre pároljuk, tejföllel ízesítjük, és tésztát vagy rizst kínálunk mellé.
Jó étvágyat!
Balázs Viktória
A kép a szerző tulajdona.
Balázs Viktória korábbi receptjeiből:
Tweet