Gyümölcsdobálós süti
Az egyszerű, kevert tésztájú, gyümölcsös sütik megunhatatlanok! Minden háziasszony ilyen receptet keres, ha gyorsan, olcsón finomat szeretne készíteni.
Ez az én bevált receptem. Akkor készítem, ha a család kiéhezett már egy kis édességre, de kevés alapanyag van otthon, vagy kevés az időm. Elkészíthető szinte bármilyen idénygyümölccsel.
Tészta (a mérce egy 3 dl-es csésze):
- 2 csésze liszt
- 1 zacskó sütőpor
- 2 tojás
- kb 2 dl tej
- fél csésze olvasztott vaj vagy étolaj
- 20 dkg porcukor
Összekeverem, mély tepsibe öntöm. Tetejére felezett szilvák, magozott meggyek, vékony barack-szeletek, alma- vagy körtedarabok kerülhetnek. Télen banán-, alma- és narancsdarabokkal is kipróbálhatjuk. Egyenletesen elosztom a gyümölcsöt a tetején, és 160 fokos sütőben addig sütöm, amíg a beleszúrt kötőtűre a tészta már nem ragad rá.
A képen látható sütit felezett szilvával és fagyasztott meggyel készítettem.
A nyers tésztát ízlés szerint kevés őrölt fahéjjal lehet ízesíteni, és ha valaki szereti, a kisült, meleg sütemény tetejét is megszórhatja fahéjas kristálycukorral.
Kölnei Lívia
Hasonló receptjeink:
Univerzális piskóta és a keverőgép-matuzsálem
Tweet