Talita

Keresztény női magazin

Hamis fánk

fank01
A farsangi szezon már elmúlt, de a fánk a nagyböjti hústalan időszakokban is fogyasztható. Gondoltam,  megosztok a kedves olvasókkal egy egyszerű, gyors fánk-receptet.

Hamis fánknak is lehetne hívni, hiszen nem az eredeti, farsangi kelt tésztás fánkról van szó, hanem egy sokkal egyszerűbbről, amit félóra alatt el lehet készíteni ebédre, leves mellé.

Hozzávalók:

1 joghurt

1 tojás

10 evőkanál liszt

csipet só

1 evőkanál vaníliás cukor

1 kiskanál sütőpor

1 citrom vagy narancs reszelt héja

Ezeket a hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd teáskanálnyi adagokat kiszedünk a tésztából, és egy másik teáskanál segítségével beletesszük a forró olajba. Amikor már aranybarna, készen van. A végén megszórjuk porcukorral.

Aki szereti az extrákat, tehet a tésztába csoki-, dió-, mandula-darabokat is, vagy egy kis őrölt fahéjjal gazdagíthatja az ízvilágot.

Jó étvágyat!

Utóirat: Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy.

 

R. Nagy Csilla


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162