Házi müzliszelet a Mikulás-csomagba
Gyerekeimnek sok édességet hoz a Mikulás, de azért megbeszéltem vele, hogy ha lehet, jó minőségű csokik, édességek legyenek a csomagban! Ilyen a házi müzliszelet is, amit mindenki szeret a családban.
Egyszerű a recept.
Elkészítés után érdemes a müzlit 2-3 napig állni hagyni! Mivel semmilyen romlandó dolog nincs benne, így az se gond, ha egy hét múlva fogyasztják. Bár erősen kétlem, hogy ez bekövetkezne.
Emlékszem, amikor először készítettem ezt a finomságot, örültem, hogy legalább egy hétre való müzlink lesz, de miután megkóstolták, még aznap elfogyott.
Lássuk a receptet!
200g vaj
bármilyen aszalt gyümölcs, kb. egy maroknyi, kis kockákra vágva (én aszalt sárgabarackot tettem bele)
dió vagy mogyoró durvára vágva, vagy őrölt is lehet, kb. fél maroknyi
350g zabpehely
200g barna cukor
100g jó minőségű keserű csoki vagy tejcsoki
2 evőkanál méz
A vajat felolvasztjuk, és belekeverjük a zabpelyhet, aszalt gyümölcsöt és diót. Levesszük a tűzről, majd a darabokra vágott csokit és a két kanálnyi mézet is belekeverjük. Belenyomkodjuk jól egy tepsibe. A masszát előmelegített sütőben, 170 fokon 30-40 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje. Utána 2-3 napot állni hagyjuk, majd kb. olyan szeletekre vágjuk, mint a bolti müzli. Szép csomagolópapírba beletesszük, két végét szalaggal átkötjük, és mehet is a Mikulás-csomagba.
Jó étvágyat!
R. Nagy Csilla
Tweet