Talita

Keresztény női magazin

Házi sajt muffinsütőben

279035 468588449841032 802930929 o
Úgy alakult, hogy felgyülemlett több doboz joghurt a hűtőben, amelyeknek közeledett a lejárati ideje. Ilyenkor jó túrósítani – gondoltam. 
Felforraltam az összeöntött joghurtokat és leszedtem a savóról. No és mit tegyek ezzel a túróval?

Legyen házi sajt belőle!


Beszereztem hát a további hozzávalókat: 

  • 1 liter tej
  • 1/2 kg túró (ezt nem kellett már vennem)
  • 6 dkg vaj
  • 1 egész tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál só

Íme a munkafolyamat:

Az 1 liter forró tejet, 1/2 kg túrót –  melyet előbb áttörtem krumplitörőn –  összefőztem, kb. 5 percen át. Nyomás nélkül szűrtem le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval jól összekevertem.

423777 362183967148148 1281433313 n

Óvatosan 15 percig kevertem főzés közben is. Amikor elvált a lábas oldalától, levettem a tűztől és beleraktam a muffinformába. 2 óra múlva reszelhető állapotúvá vált.

430321 362184013814810 2075814852 n

Én köménnyel fűszereztem, de fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel is kiváló.

421642 362184050481473 1225384483 n

Nem hiszem, hogy ezek után a boltban “traistván” (trappista) sajtot fogok venni…

 

Vass Ákos

Forrás: VassÁkosRecept-Blog

Korábbi muffinsütőben készült receptjeink:

Zabpehely muffin meggyel

Paleolit muffin

Őszi sláger: sütőtökös muffin


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162