Talita

Keresztény női magazin

Hívjuk fel az angyalt!

hivjukfel 
Kicsit vicces történet egy angyalról, aki van is, meg nincs is. Történt ugyanis, hogy Hertogenbosch holland városka székesegyházán fent a magasban “lakik” egy halványan mosolygó angyal, aki csukott szemmel áll, farmert visel, vállán laptoptáska lóg, és mobiltelefont tart a füléhez. Nyilván telefonál, ami sűrűn megesik, mivel naponta mintegy harminc telefonhívást kap.

Nem sokkal a szobor tavaly áprilisi leleplezését követően egy helyi, kétgyerekes házaspár olyan mobilszámot szerzett, amelyen fel lehet hívni az angyalt. Hamarosan az angyal képét és a számot tartalmazó névjegykártyák jelentek meg a város kocsmáiban, éttermeiben és szállodáiban. Az ötletnek akkora sikere lett, hogy a házaspár a Twitterre is felvitte az angyalt.

– A telefon egész nap cseng – mesélte a feleség, aki a férjhez hasonlóan csak úgy volt hajlandó nyilatkozni, ha megőrizheti inkognitóját. – Olyan volt, mint egy tündérmese.

Most viszont már valóság. Úgy érzi, ha elárulnák a nevüket, ennek vége szakadna. Fentről kapják az üzenetet. Ami tréfának indult, töretlenül tart, és a telefonszám egyfajta “forró vonallá” alakult át, amelyet a legkülönbözőbb korú telefonálók hívnak – vagy azért, mert segítségre van szükségük, vagy mert magányosak. Ünnepek környékén a hívások úgy megszaporodtak, hogy a házaspár már arra gondolt, feladja, mert nem bírja tovább az óriási nyomást.

– Karácsony és újév között szívszorító időszakot éltünk át – fogalmazott a feleség a The New York Timesnak. Egy kislány azért hívta az angyalt, hogy megkérje, imádkozzon a nagymamájáért, aki nemrég halt meg. Egy nő az első szülei nélkül eltöltendő karácsonyhoz kért segítséget. Egy özvegy halott gyermekeiért kért imát.

A Kis Angyal születéséhez egy 1997-es pályázat vezetett, amelyet Ton Mooy holland szobrász nyert meg. Negyven szobrot kell készítenie, köztük tizennégy angyalszobrot az idő és a légszennyezettség által elpusztított korábbiak pótlására. A szobrok közül a Kis Angyal az egyetlen szokatlan, nem hagyományos.

– Lehet hamis gótikus szobrot készíteni, de én nem azt akartam – fejtette ki amersfoorti műtermében a 63 éves művész. – Az angyalok azért vannak, hogy vezessék, védelmezzék az embereket. Ehhez fentről kapják az üzeneteket. Hogyan lehet ezt ábrázolni? Egy mobiltelefonnal.

– Azt szoktam mondani a gyerekeknek, hogy a készüléken csak egy gomb van – közvetlen vonal a mennybe. Így nem huncutkodhat, nem hívogathat más angyalokat – tette hozzá kuncogva.

Szokatlan műalkotások

Az 1220-ra felépült székesegyháznak több évszázados hagyománya, hogy szokatlan, néha trágár műalkotásoknak is otthont ad. Egyik középkori szobra például csupasz fenékkel előre hajló kőművest ábrázol. Vannak rajta tragikus alkotások is. A főbejárat fölötti ólomüveg ablak az apokalipszist ábrázolja, egyik tábláján pedig a Világkereskedelmi Központ ellen 2001. szeptember 11-én végrehajtott támadás látható.

A Szent János evangélistáról elnevezett hatalmas gótikus székesegyházat működtető római katolikus tisztségviselők nem örülnek maradéktalanul a mobiltelefonos angyal népszerűségének.

– A sikernek sok atyja van. És talán kihasználója is… – jegyezte meg Pieter Kohnen, a templom irányító testületének tagja. A mobilszámot fenntartó házaspár nem számít fel díjat a Kis Angyalnak szóló hívásokért, és azt állítja, hogy nem profitál egyre növekvő híréből.

A katolikus egyház mindenesetre decemberben gondolt egyet, és hivatalos telefonszámot igényelt, amely percenként mintegy 250 forintnak megfelelő összegért hívható. A székesegyház mellé táblát is kitettek, amelyen arra biztatják az arra járókat, hogy “Hívjátok az angyalt!”. A telefonálónak egy férfihang válaszol, és több lehetőséget kínál fel: “Tárcsázzon egyest, ha a templom történetére kíváncsi, és kettest, ha a kereszténységről akar hallani…”, és így tovább.

– Egy színészt választottunk, akinek bizalomgerjesztő a hangja – magyarázta Kohnen, hozzáfűzve, hogy a vezetékes számot hetente mintegy százan hívják. Az evangelizáción, az ige terjesztésén kívül a vonal anyagi célokat is szolgál – a székesegyház fenntartása évente mintegy kétszázmillió forintnyi összegbe kerül.

Jogosítványt angyali segédlettel

A Kis Angyal tehát híresség lett. A mobilszámot normális tarifáért hívók nem automatát hallanak, hanem a vonalat üzemeltető házaspár nő tagját.

– Azt mondom, ‘Halló, itt a Kis Angyal’, és utána különböző dolgok történnek – fedte fel. Nem minden telefonáló van bajban. – A legjobbak a tíz év alatti gyerekek – közölte nevetve. – A legkülönbözőbb dolgokat kérdezik: Milyen nyelven beszéljek? Mit fogsz vacsorázni? Nem fázol? Nem rossz esernyő nélkül az esőben?

Diákok vizsga előtt kérnek segítséget, mások vezetői engedély megszerzéséhez szeretnék az angyal közbenjárását. – Mindig azt felelem, hogy majd teszek valamilyen angyali csodát – részletezte a telefonokra válaszoló nő. – Akadnak olyanok is, akik csak ki akarják önteni a lelküket. Az egyházról beszélnek, a gyerekekkel kapcsolatos visszaélésekről és hasonlókról. A legtöbbször együtt nevetünk, de vannak olyan telefonálók is, akik nem hisznek a barátaikban vagy hozzátartozóikban, és olyasvalakivel szeretnének beszélni, akiben megbízhatnak – fűzte hozzá. Példát is említett: egy nyolcvanas éveiben járó amszterdami özvegyasszony azért telefonált, hogy elpanaszolja, mennyire egyedül van– a rossz idő miatt nem tudott elmenni otthonról, és nem volt, aki bevásároljon neki, ráadásul a mosogatója is elromlott, és nem kis összegbe került a megcsináltatása. – Azt mondta, már nem bízik sem mások emberségében, sem a saját családjában – idézte szavait az “angyal hangja”. Két héttel később az idős asszony újból telefonált, hogy köszönetet mondjon neki – jobban mondva az angyalnak –, ugyanis közben a dolgai jobbra fordultak.

Albert van Osch 52 éves zenész pedig annyira megszerette a mobilozó angyalt, hogy egy esős délután elvitte hozzá az édesanyját és egy barátját is.

A feleség igyekszik toleranciára biztatni hívóit. A dél-hollandiai Zeeland tartományból telefonáló iskolások például azt kérdezték, miért esznek disznóhúst a katolikusok, és miért nem a mohamedánok.

– Azt feleltem: a hinduk pedig nem ehetnek marhát, tehát a katolikusok valószínűleg köztük és mohamedánok között állnak – elevenítette fel az esetet. Nem gondolja, hogy az angyalt megszemélyesítve bárkit becsapna. – Ha valaki komolyan beszél, én is komolyan válaszolok. Ha valaki bolondozik, magam is azt teszem – húzta alá.

A házaspár tisztában van vele, hogy az egyház nem nézi jó szemmel azt, amit csinálnak. – Szeretnék, ha abbahagynánk, bár ezt nyíltan nem közölték velünk – ismerte el a férj. – Nem kapunk pénzt azért, amit csinálunk, és nem versenyzünk az egyházzal.

Az asszony nem tudja, meddig fogják még csinálni. – Amíg elegem nem lesz belőle, azt hiszem… Néha azért nehéz – fűzte hozzá. 

Forrás: richpoi.com

Nyitókép:innen


От нас хотели, чтобы мы во всем "Свежие ключи бесплатно eset smart security 5 скачать"разобрались, и нам "Песня мужчины мужчины скачать"верили, что мы разберемся и поймем.

Вы видите, "Бесплатные логические игры для мальчиков"это следы подков, эти же отпечатки ведут и обратно.

В тоне его послышалось "Скачать книгу аллен карр"крайнее изумление.

Никогда я не видел ни "Скачать игры на электронную книгу гонки"одного мексиканца, который так искусно управлялся бы с лошадьми, как этот "Скачать игру ледниковый период на компьютер бесплатно"малый, а в нем нет ни капли мексиканской "Скачать сохранения gta vice city"крови,-ручаюсь головой!

Теперь семинолы перестали выдавать их белым.

Если бы на "Драйвер hp laserjet m1005 скачать"этой земле им встретилось "Картинки из игры трагедия белок"человек двадцать-двадцать пять, ну тогда еще "Бесплатные игры скачать flash игры"можно было бы объяснить, почему остров оказался обитаемым.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162