Hűsítő desszert: joghurttorta
Pár napja vendégek jöttek hozzánk ebédre. Úgy gondoltam – főleg az időhiány miatt, hiszen a főzés sok időt elvett –, hogy valami gyors, egyszerű, de finom és hűsítő desszertet készítek. Ennek a sokféle igénynek a joghurttorta felelt meg a legjobban.
A hűsítő ízt egy kis apróra vágott mentalevéllel fokoztam, a kertben bőven terem a borsmenta. Persze ezt ki lehet hagyni, hisz a receptben sincs benne.
Íme a villámgyorsan elkészíthető joghurttorta receptje. Bármilyen gyümölcsöt használhatunk hozzá, én szedret és barackot tettem bele. Ebből az adagból kb. négy nagyobb szelet lesz.
4 doboz 125g-os gyümölcsjoghurt
3 evőkanál cukor
10g-os zselatin
3-4dl tejszín vagy egy nyomós flakonos habtejszín kb. fele
A joghurtot a zselatinnal és a cukorral összekeverjük és megmelegítjük. Nem kell forrnia, de legyen forró. Én tűzhelyen melegítettem, nem mikróban, mert így láttam, ahogy kezdett forrni, és gyorsan kikapcsoltam.
Amikor kihűlt, a szedret és a kockára felvágott barackot, majd a habbá felvert tejszínt (vagy a flakonos habtejszínt) belekeverjük. Beleöntjük a masszát egy tortaformába, aminek az oldala levehető, és egy órára a hűtőbe tesszük.
Kis méretű tortaformát ajánlok, mert amibe én tettem, abban elég lapos lett, a kisebb méretűben magasabb és mutatósabb tortánk lesz. Persze így is finom volt, és mint tudjuk, nem (csak) a külső számít! 🙂
Jó étvágyat!
R. Nagy Csilla
Tweet