Talita

Keresztény női magazin

Isten pénze

Dolgozott egy férfi a postán, akinek az volt a dolga, hogy a rosszul vagy olvashatatlanul felcímzett leveleket kezelje. Egy napon érkezett egy levél, amelyről hiányzott az irányítószám, de még a pontos cím is, és remegő kézírással mindössze annyi állt a borítékon: Istennek.


A férfi kíváncsi volt, mi állhat benne, ezért kibontotta. A levél így szólt:

Kedves Isten!
Én egy 83 éves özvegyasszony vagyok, aki a kicsike nyugdíjából él.
Tegnap ellopták a pénztárcámat, amiben 100 font volt, vagyis az összes pénzem a következő nyugdíjig. Következő vasárnap lesz a születésnapom, amit vacsorával szerettem volna megünnepelni két barátommal. Anélkül a pénz nélkül sajnos nem tudok bevásárolni, nincsen családom, akikhez fordulhatnék, Te vagy az én egyetlen reményem…
Kérlek, segíts nekem!
Szeretettel: Edna

A levél megérintette a postai dolgozó szívét. Megmutatta a levelet a kollégáinak, akik kivétel nélkül a pénztárcájukba nyúltak, hogy néhány fontot erre a nemes célra áldozzanak. Mire mindenki sorra került, összesen 96 font gyűlt össze, amit betettek egy borítékba, és elküldték az idős hölgynek.

A nap további részében egy különleges, melengető érzés töltötte be a posta dolgozóinak szívét. Edna végül mégis megünnepelheti születésnapját, barátai körében!

Néhány nappal később egy újabb levél érkezett, szintén Istennek címezve. Az összes postai dolgozó összegyűlt, hogy együtt olvassák el. Így szólt:

Kedves Isten!
Hogyan is köszönhetném meg Neked, amit értem tettél? A szeretetednek köszönhetően csodálatos vacsorát készíthettem a barátaimnak. Nagyszerű estét töltöttünk együtt, elmeséltem nekik a Te jótéteményedet.
Egyébként 4 fonttal kevesebb érkezett meg a pénzből. Biztosan megint azok a mocskok a postánál…
Köszönettel: Edna


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162