Karácsonyi receptek 2. – Rumos-diós aszalt szilvával töltött pulykamell meggyes gesztenyemártással
Szokatlan, de nagyon finom töltelékkel és mártással “megbolondított” pulykamell – biztos siker, ráadásul egyszerű!
Hozzávalók:
pulykamell szeletek (személyenként 15-20 dekásak)
szeletenként 4-5 szem aszalt szilva
rum
dió a szilvaszemekbe
liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundához
olaj a sütéshez
1 tégla gesztenyepüré massza
1 meggybefőtt leve
kevés vörösbor
Elkészítés:
A lazán kiklopfolt pulykamell szeleteket (személyenként 15-20 dekásak) sózzuk.
Előzőleg – akár egy éjszakára is – rumba áztatjuk az aszalt szilvát, majd dióval megtöltjük. A pulykamell szeletekbe adagonként úgy 4-5 szem aszalt szilvát töltünk.
A szeleteket hajtogathatjuk vagy fel is tekerhetjük. (Könnyebben átsül, ha hajtjuk). Ezután bundázzuk és forró olajban készre sütjük.
A mártáshoz:
A gesztenyepüré masszájából és a Nagyi meggybefőttjének;) levéből lassú tűzön, állandó kevergetés mellett közepes sűrűségű mártást főzünk (1 gesztenyemassza téglához 1 befőtt leve elegendő). Ízlés szerinti sűrűségűre forraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, némi vörösborral segíthetünk rajta:))
Köretnek krokettet vagy rösztit javasolnék, de a párolt rizs is megy hozzá.
Tweet