Talita

Keresztény női magazin

Kivis torta – minden alkalomra!

kivis-torta2
Ha könnyű és finom tortára vágysz, nincs ennél jobb ajánlatom! Csak annyi kell hozzá, hogy kedveld a kivit. Az alaptészta: igazi, békebeli vizes piskóta!

 

Hozzávalók (két kb. 30 cm átmérőjű, kerek tepsi mennyisége):

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál hideg víz
  • 12 púpozott evőkanál liszt
  • másfél zacskó (kb. 15 g) sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint kb. 10 evőkanál porcukor
  • sűrűre főzőtt vaníliapuding (1 zacskó porból)
  • kb. 6-8 kivi

Elkészítés:

Keverd össze a tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a porcukorral.
Szitáld a lisztet egy tálba, majd keverd össze a sütőporral.
Verd kemény habbá a tojások fehérjét.
A cukros tojássárgájára szórd rá a liszt felét, borítsd be tojáshabbal, majd szórd rá a maradék lisztet. Fakanállal, könnyed, lapátoló mozdulatokkal keverd össze az egészet úgy, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.
Oszd el a masszát két kerek, gyümölcstorta-forma tepsibe. Kb 160 fokon süsd mindkettőt, amíg a tetejük barnulni kezd. Tűpróbával ellenőrizheted, hogy nem ragad-e még a közepe.
Ha kihűlt, nagy tálra borítjuk a tésztát. Vaníliapudingot kenünk a tetejére, és beborítjuk kivikarikákkal. A tetejét rögzíthetnénk zselatinnal, de a gyerekeim nem szeretik, ezért nem tettem rá. A kivi nem barnul meg, maradhat szabadon.

kivis-torta1
A képek a szerző felvételei.

Gyümölcsös sütireceptek a Talitán:

“Ünnepite”

Alma-banán torta almarózsákkal

Eper, túró, csokoládé – egy tortában!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162