Talita

Keresztény női magazin

Lányokról lányoknak

krem2
Létezik egy könyv, a címe Lányokról lányoknak. Az a tipikus, lakattal zárható, rózsaszín kiadás, amitől az anyukákban felébred a vágy, hogy megadhassák a lányuknak azt, ami az ő korukban még nem létezett.

Egy igazi lányos könyv, amelyben minden fiúknak nem való téma benne foglaltatik.

Lánykáim kedvence lett hamar. Bár Csincsi már kinőni látszik a rózsaszín világból, ezért eltette a leendő kislányának, hátha akkor már nem adnak ki ilyen igazi csajos könyvet.
Így aztán Mesi kapott egy saját példányt nemrég.
Azóta is ebből sütik-főzik a kozmetikumokat, amelyek így 10-14 éves korban elengedhetetlen kellékei női mivoltunk kibontakozásának.

borito-lanyokrol-lanyoknak1

Igazán jó választásnak bizonyult a könyv anyai szemmel is, mert arra biztatja a lányokat, hogy fogadják el és szeressék a testüket, és ismerjék meg önmagukat.
Nem sürgeti az epilálást, nem javasolja a smink használatát, de ezernyi recept található benne a lábszag és a pattanások ellen.
A receptekhez pedig banán, citrom, zabkorpa, méhviasz, rózsaszirom, esetleg vazelin, kakaóvaj szükséges csupán. Olyan dolgok, amelyeket fél óra biciklikörút alkalmával egytől-egyig beszereztek.
Aztán nekiláttak, és a konyha kozmetikai szalonná változott.

Készült:

Banános arcpakolás
Mentás szájvíz
Rózsavirágos krémparfüm

Megígértem, nem sokkolok senkit a banános pofijukról készült képpel, pedig így együtt rém helyesek voltak. Én nem ijedtem meg, Vacak, a kutyánk viszont megugatta őket.
Sajnálhatjátok, hogy nem éreztétek a krémparfüm illatát, mert mennyei volt!

krem1

Nem kell hozzá más, mint 4 evőkanál vazelin és 1 evőkanál kakaóvaj a patikából, valamint rózsa masszázsolaj. Ezeket kell összemelegíteni, keverni, és kész.

Aztán persze, ahogy lenni szokott, nekem is megjött a kedvem, hogy utánajárjak a valóban értékes kozmetikumok házi készítésének, így a Zsuzsa barátnőm ajánlotta internetes oldalon böngészgettem…

 

Sárosdi Virág

Sárosdi Virág korábbi cikkeiből:

Sütiszaggató készítése házilag

Az asztal

blogja: Gyereketető


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162