Talita

Keresztény női magazin

Lelkigyakorlatok Tahiban – egyszülős családoknak is!

egyedlll_apa 
Manapság egyre többen mennek el lelkigyakorlatokra, ha életük zsákutcába jutott, válságba kerültek. Tahiban, a Szív Lelkiségi Központban a Jézus Szíve Társasága is várja programokkal a lelki feltöltődésre, problémáik megoldására vágyókat. Két, még ebben a hónapban zajló programra hívjuk fel a figyelmeteket: az első a megbocsátást helyezi a középpontba, a második pedig gyermekeiket egyedül nevelőknek szól.

„Miképpen mi is megbocsátunk”
Időpont: 2013. szeptember 19-22

Keresztényként sürgető parancs számunkra a megbocsátás, mégis számtalan jele van annak, hogy ez nem mindig könnyű. Állandóan szembesülünk ezekkel a kérdésekkel: Mit jelent valóban a megbocsátás? Milyen feltételei vannak? Kinek kell megbocsátanunk? Hogyan kezelhetem a saját haragomat? Hogyan tapasztalhatom meg a valódi, hiteles megbocsátást az életemben?
A lelkigyakorlat során az egyéni reflexió, kiscsoportos beszélgetések, non-verbális kifejezőeszközök, és napi három imaóra segítségével keressük a feleletet ezekre a kérdésekre.
Vezeti: Szentistványi Rita RSJC

szv_lelkisgi_kzpontEgyszülős családok programja
Időpont: 2013. szeptember 27-29.

Lelkigyakorlat egyszülős családoknak – szülő-gyerekek együtt – Vezeti: Kulcsár Apollónia SJC és önkéntes gyermekkísérők.
Családos lelkigyakorlataink között kiemelt helyük van az egyszülős családoknak. Az egyedülálló anyát, apát megszólító lelkigyakorlatunkra várjuk Önt is, ha úgy érzi, szüksége van gyógyulásra, kiengesztelődésre önmagával, másokkal, Istennel; szeretne hitében megerősödni, erőforrásaihoz közelebb kerülni, megtapasztalni a csend és a közös beszélgetések megújító, megerősítő élményét. Ha szívesen megosztaná örömeit, félelmeit, hitét vagy kétségeit hasonló helyzetben lévők közösségében.
Várunk válás, megözvegyülés, vagy más esemény következtében szülőtárs nélkül maradt felnőtteket, akinek legalább egy 18 éven aluli gyermeke van, és aki nyitott és vágyik az egyéni és közös imára, elcsendesülésre.

A programok helyszíne: Szív Lelkiségi Központ 2022 Tahi Villasor 7-9
Szervező(k) elérhetősége: sziv.jelentkezes@gmail.com
Telefon: 26/387-162

További lelkigyakorlatokról itt tájékozódhatsz.

NyitóképVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162