Majonézes kelbimbósaláta
A piacon félkilós csomagokban árulják a nénik a szépen megtisztított megmosott kelbimbót. Csak egy kicsit le kell öblíteni, puhára főzni és máris dobhatod az ízesített majonézbe!
Hozzávalók:
fél kg kelbimbó
4 keményre főtt tojás
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl majonéz
egy kk. mustár
őrölt vegyes bors
csipetnyi őrölt kömény
só
cukor
2 dl tejföl
egy fél citrom leve
Elkészítés:
A majonézt ízesítem a mustárral, fűszerekkel, sóval, cukorral, citrommal, összekeverem a tejföllel. Beleteszem a sós vízben óvatosan puhára főzött kelbimbót, a vékonyra szeletelt hagymát és jól összekeverem. Ha túl sűrű az öntet, a kelbimbó főzőlevével hígítom egy kicsit. A karikákra vágott főtt tojást teszem bele utoljára, hogy ne törjön nagyon össze.
Néhány órára a hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.
Mi édeskésen szeretjük, ami azt jelenti, hogy legalább egy púpozott teáskanálnyi porcukrot teszek bele.
Magában is lehet egy fogás, fasírthoz, rántott húsokhoz, zöldségekhez is nagyon finom!
Kóczián Mária
Kukoricasaláta házi majonézzel
Szemvidító multivitamin-saláta
Tweet