Talita

Keresztény női magazin

Mandarinos-pudingos kehely

Mandarinos_hab1
Könnyű desszertre vágytunk. Mit is készítsünk? Körülnéztünk otthon, és a hűtőben sok mandarint találtunk. Finom, habos krém lett belőle.

Hozzávalók:

18-20 db mag nélküli mandarin

2 tasak csokis pudingpor

7 dl tej

5 evőkanál kristálycukor a pudinghoz

kb. 7 dl habtejszín

4 evőkanál porcukor a tejszínbe

A mandarinokat megpucoltuk, és pépesre turmixoltuk. A két tasak pudingport felfőztük 7 dl tejjel és a kristálycukorral. Amikor már jó sűrű volt, belekevertük a mandarinpürét. Turmixolással még krémesítettük, majd poharakba szedtük. A habtejszínt elkevertük a porcukorral, és felvertük, majd a mandarinos puding tetejére szedtük. Amint a képeken is láthatjátok, mandarinszeletkékkel és reszelt csokival díszítettük.

Nagyon finom lett, percek alatt elfogyott mindkettőnk poharából, a maradékot pedig eltettük a család többi tagjának, akik majd később jönnek haza. Már várjuk, hogy láthassuk az arcukat, amikor majd megkóstolják…

Mandarinos_hab2

Tipp:
Néhány óra után a mandarin kissé megkeseredik benne, mintha grape fruit lenne. Aki nem szereti a grape fruitot, fogyassza el hamar a desszertet!
Ha nincs mandarin, finom lehet fagyasztott meggyel vagy meggybefőttel is, mert szintén jól illik a csokis ízhez.

 

Balázs Viktória, Kölnei Lívia


A képek a szerzők fotói


Korábbi desszertjeink:

Ella süti: finomabb, mint a brownie!

Almás béles – monogrammal

Gyümölcsös-diós lepény Polcz Alaine után


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162