Talita

Keresztény női magazin

Mi van a Szatyorban?

Öt évvel ezelőtt néhány környezettudatos fiatal eltökélte, hogy szeretnének megbízható, termelői élelmiszert vásárolni. Létrehozták a Szatyor bevásárló közösséget, amelynek tagjai hetente egyszer találkoznak, hogy ismert és megbízható forrásból bio, de legalábbis ellenőrzött gazdaságból származó élelmiszert vásároljanak. Meg azért is, hogy hasonszőrű, környezettudatos emberekkel találkozzanak, beszélgessenek.

Céljuk, rávilágítsanak a közösségi vásárlásban rejlő környezettudatosságra. Arra, hogy olyan termelők portékáit juttatjuk el a bevásárló szatyrokba, akik lehetőség szerint 50 km-es körzetben termelnek, így csökkentve a környezet terhelését. Akikkel személyes kapcsolatban állnak, ismerik gazdaságukat, termesztési elveiket és legtöbbször családjukat is.

Hiszik, hogy az élelmiszerek forrásának személyes ellenőrzése mellett a termelők és vásárlók személyes találkozása, párbeszéde és hosszú távú, lojális kapcsolata különbözteti meg a közösségi vásárlást a bevásárlókocsik hipermarketben tologatásától. Ezért időről-időre termelői kirándulásokat szerveznek vagy épp fordítva, a termelőket hívják el mini piacokra, ahol első kézből mondják el, hol és hogyan terem, készül a kosárba való.

2013. január 14, kedd. – 18:00-20:00 Helyszín: Szupernyolc Galéria-Budapest, Kőfaragó utca 8 A Szatyor Egyesület kávéházi beszélgetéseknek nyit teret, melyben korunk környezeti kihívásairól cserélnek eszmét, és közösen keresik megoldási alternatívákat. Várnak mindenkit szeretettel

A Szatyor Egyesület többéves informális baráti kör alapú működés után a tavalyi év elején alakult egyesületté, elsősorban azzal a céllal, hogy elősegítse a helyi kis/ős/bio termelők és a fogyasztók közvetlen kapcsolatát, hogy alternatívát kínáljon azoknak, akik így vásárolnának, és információkat, tapasztalatokat osszon meg azokkal, akik hasonló kezdeményezésben gondolkodnak.

Forrás


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162