Talita

Keresztény női magazin

Mitől boldog a férfi? 1. – Kaja, pia, nők?

mitől boldog a férfi
E három, s ezek közül a legfontosabb a nők – élcelődhetnék, nem is kicsit eltorzítva Pál apostol híres szeretethimnuszának szavait a hitről, a reményről és a szeretetről.

Az ilyesfajta viccelődésnek mindenekelőtt az adhatna alapot, hogy sokak szemében a férfiak ösztönlények, akik elsősorban trófeákat gyűjtenek maguknak, saját nemük társaságában ivási képességeikkel hencegnek, míg szívükhöz a gyomrukon át vezet az út. Tehát akkor mégiscsak: kaja, pia, nők.

Mint minden sztereotípia, úgy ez is tartalmaz némi igazságot, de nem igaz ebben a formájában. Ezek a panelek csak a felszínt kapargatják, illetve a felszínes férfiak jellemzőit emelik ki.

Ha kendőzetlenül őszinte akarok lenni, akkor azt mondom, hogy a férfi boldogsága akkor éri el a maximumát, ha megtalálja a helyét ebben a világban. Szerintem egy értelmes férfi akkor él boldog életet, ha rábukkan a fejlődés, a kiteljesedés és a siker útjára. A legtöbb férfi valamit el akar érni az életben. Nem a nyugvópontokat keresi csupán, hanem a folytonos továbblépés lehetőségét kívánja. A baj az, ha ezt a továbblépést az állandó partnercserében és a „nővadászatban” találja meg. Sűrűn cserélni a partnert nem jelent továbblépést, hanem csak az alap állandó cserélgetését. Folyton változó alapra pedig nem lehet építeni.

Szerintem egy férfi csak akkor tud igazán fejlődni és előrébb jutni, ha van egy biztos alap, egy rendíthetetlen fix pont az életében és a szívében. Vagyis, ha van ott egy igazi nő. Fontos, hogy pontosítsak: az „igazi” jelzőt nem a kebelméretre, a kilókra vagy a csípőre vonatkoztatom, ahogy „nő”alatt sem egy alkalmi partnert, hódítási kalandot, szeretőt vagy élettársat, hanem kifejezetten elkötelezett házastársat értek. A cicababák nem nyújtanak biztos alapot egy boldogságot kereső férfinak, hanem csak kielégülési zónát. Ám ha a partner elkötelezett, ha a kapcsolat férfi és nő között az istenhiten és a szereteten áll, ha a férfi igazán feje a feleségének (ami nem az irányítást, hanem azt jelenti, hogy önmagát adja érte, és gondoskodik a boldogságáról), a feleség pedig igazán szereti a férjét, az vezethet egy olyan biztos házasság megalapozásához, amelyen állva a férfi felépítheti az életét és boldog lehet.

Ilyen egyszerű ez. Mégis nagyon nehéz, ahogy azt a magyarországi házassági és válási statisztikák bizonyítják. Nyilvánvalóan változna a helyzet, ha csajok és pasik helyett inkább több nő és férfi lenne a mai társadalmunkban.

 

Sytka

A sorozatot hamarosan folytatjuk!

Nyitókép

Kapcsolódó írásainkból:

Negyvenes férfiak – ahogy a nők látják

Jó pasik a keresztény férfiak?

Kelletek, férfiak!

Jó férjek – jó pasik

Meddig élnek az apák?


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162