Talita

Keresztény női magazin

Nagyböjti „e-falatkák”

hamvazszerda20142 
A nagyböjt lelki tartalmához szeretne segítséget nyújtani a Hajdúdorogi Egyházmegye honlapja: minden napra apró feladatot tartalmazó üzenetet küldenek az olvasóiknak, és akár SMS-ben is lehet kérni az „e-falatkákat”.

Ízelítőnek bemutatnak néhányat, hogy lássuk, mire számíthatunk – olvasható a görögkatolikusok honlapján. A feladat mellé mindig egy rövid mondat is megjelenik, amelyet az adott napon többször is elimádkozhatunk. Ez emlékezetünkben tartja az aznapra szóló lelki tennivalót, és még fontosabb, hogy ez a fohász Krisztushoz köti a figyelmünket.

Ezek a napi falatkák nagyböjt minden reggelén megjelennek a Hajdúdorogi Egyházmegye honlapján. Aki azt szeretné, hogy a telefonján is megjelenjen, a bojti.gondolatok@gorogkatolikus.hu  címre küldje el telefonszámát, vagy küldjön egy SMS-t a +36 (30) 275 1453-as telefonszámra (legalább egy keresztnév megjelöléssel; nem emelt díjas, katolikus flotta).

A mára ajánlott első falatka:

1. szerda: Ma, reggeli után, mielőtt tovább szaladnék, egy percre megállok, hogy dicsőítsem Istent (persze, ha napközben többször is megteszem, még jobb): Dicsőség az Atyának és Fiúnak és Szentléleknek, most és mindenkor és örökkön-örökké! Ámen.


Még néhány várható falatka:

1. hétfő: Ma reggel – vagy amikor eszembe jut, többször is – segítségül hívom a Szentlelket az egész nagyböjtre: Ki mindeneket betöltesz, jöjj el, és lakozzál mibennünk!

2. kedd: Ma odafigyelek a köszönéseimre. Akivel találkozom, azokhoz az első szavam a békesség átadásának eszköze legyen. Ezeken keresztül próbálom közvetíteni Isten szeretetét, békéjét. Békességet hagyok rátok. Az én békémet adom nektek. (Jn 14,27)

3. szerda: Ma az idősekre figyelek oda, hogy érezzék meg rajtam keresztül Isten szeretetét. Tudom, türelem is kell, de nem felejtem el, hogy egy hosszú élet fáradtsága gyűlt össze bennük. Sokat segíthetek azzal, ha meggyengült testüket kiegészítem a magam erejével. Hiszen azért kaptam, hogy szolgáljak vele. Hisz az Emberfia nem azért jött, hogy szolgáljanak neki, hanem hogy ő szolgáljon. (Mk 10,45)

4. csütörtök: Ma megpróbálom vinni mások keresztjét. Körbenézek, hogy kinek a számára lehetek én Cirenei Simon. Ezzel Jézus keresztjén könnyítek. Kiegészítem testemben azt, ami Krisztus szenvedéséből hiányzik. (Kol 1,24)

5. péntek: Ma bátor leszek. Sok olyan helyzet van, amelyben meghunyászkodom. Szelídséggel, alázatoskodással leplezem a gyávaságomat. Pedig erre semmi okom. Van egy barátom, aki mindenható. Ezek után aligha van okom bármitől, bárkitől is félni. Akik befogadták, azoknak hatalmat adott, hogy Isten fiaivá legyenek. (Jn 1,12)

Áldott, szent nagyböjtöt kívánunk minden kedves testvérünknek!

A Magyar Kurír nyomán.

Nyitókép

Kapcsolódó cikkeinkből:

Böjtre fel!

Böjt – tavasz – megújulás


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162