Talita

Keresztény női magazin

Nyári táborok: megoldás a szülőnek, élmény a gyereknek

A_munka

 

Már csak pár nap, és megkezdődik a VAKÁCIÓ! Éppen ideje, mert már így is nehéz a padban ülni, amikor kinn olyan szépen süt a nap, és akár strandolhatnánk is. Igen ám, de az iskolával egy időben vége szakad a szülők viszonylagos kényelmének is. A megoldás lehetőségét a www.taborfigyelo.hu oldal segítségével állítottuk össze.

Közel két és fél hónapra megszűnik az iskola felügyelete, és semmiféle elfoglaltságot nem fog nyújtani a gyerekeknek. De a bölcsődék és óvodák is majd’ egy hónapra bezárnak. Az elfoglalt szülők szeretnék a hosszú nyári szünet teljes idejére a gyerekeiket jó helyen „tudni”.

alku

– A legjobb esetben is 1-2 hét biztosan lesz, amikor senki segítségére sem számíthatnak. Ilyenkor a legjobb megoldás valamilyen nyári tábor – állítja a taborfigyelo.hu vezetője, Tóth Béla. – A korlátozott férőhelyek miatt időben kell lépni. Az internetes portál minden korosztályra gondolt. Kínálatukban megtalálható a kisebbeknek az ideális napközis, a nagyobbaknak az ott alvós tábor. Az oldalon jelenleg 130 különféle tábort lehet találni, a különböző készség- és képességfejlesztő táborok között lovas, egyéb sport, tánc, vízi, kaland, életmód, alkotó, tehetséggondozó, színjátszó táborokat találunk. Tóth Béla véleménye szerint jó, ha bevonjuk a gyereket is a döntési folyamatba, ne érezze, hogy kényszerből kell mennie valahova. Sokszor meg is lepődünk, hogy olyan táborok tetszenek meg a neki, amire nem számítotunk, vagy ez irányú érdeklődéséről nem is tudtunk.

Csepke_korongozni_tanul

– A szórakozáson kívül nem elhanyagolható a csoportos vakációnak a gyerekek szocializációjára gyakorolt hatása sem. Például az egyke gyerekekre kifejezetten jó hatással van, ha több gyermekkel él együtt egy ideig, akikkel a célok elérése érdekében sokszor együtt is kell működnie. Sokkal többet tanulnak a kicsik a táborokban, mint azt a szülők el tudják képzelni – állítja a taborfigyelo.hu vezetője.

( Képeink a szári Élni jó táborokban készültek: http://www.elnijo.eoldal.hu/ )

 

K. E.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162