Talita

Keresztény női magazin

Oázis – egy hely, ahol meghallgatnak

oazis3
Mind vágyunk arra, hogy valaki meghallgasson, és feltétel nélkül elfogadjon minket. 2014. február 11. óta már annak is van kihez fordulnia, aki eddig nem talált figyelő, segítő szándékú, bölcs embert a környezetében.

 

A hely, ahol kopogtathat: az Oázis.

Az oázisokba rövid kitérőt tehet az utazó, hogy feltöltse kimerülő tartalékait, és további útbaigazítást kapjon. Az oázisok a rövid, de fontos találkozások színterei lehetnek. Ennek mintájára új mentálhigiénés szolgálat indult Budapesten, elsősorban fiatalok és családosok számára. Várják mindazokat, akik meghallgatásra vágynak, vagy szeretnék megosztani örömüket-bánatukat, feltenni kérdéseiket. Minden betérőnek egyszeri lelkigondozói beszélgetést nyújt az Oázis – bejelentkezés nélkül, ingyen, és megőrizve a látogató anonimitását. Ha több találkozásra lenne szükség, igyekeznek segíteni a továbblépésben: segélyszervezetekkel, mentálhigiénés intézményekkel tartanak kapcsolatot, hogy a látogatókat a számukra alkalmas szakemberekhez küldhessék. Abban is próbálnak segíteni, hogy a magányos emberek közösségre találhassanak, mert fontosnak tartják a közösség megtartó erejét, preventív mentálhigiénés hatását.

Jelenleg 12 önkéntes szakember foglalkozik az Oázisba érkezőkkel. Szerzetesi közösségek tagjai és laikusok működnek együtt, akik pasztorálpszichológiai, lelkigondozói, lelkivezetői tapasztalataikból és szerzetesi hagyományaikból merítenek. Várnak önkéntes segítőket is, akik mások szolgálatára készek, és megfelelnek majd a szakmai követelményeknek. A segítő beszélgetés színtere: Budapest VIII. ker. Mária u. 25. Érdemes a honlapon tájékozódni a fogadási időkről.

„Minden életkérdés hitkérdés, és minden hitkérdés életkérdés” – tartja a szállóige. Ehhez hasonlóan az Oázis önkéntesei is hisznek abban, hogy a megértettségre vágyó, vigasztalást kereső ember Jézus szeretetében, az Egyházban otthonra talál. Az Oázis spirituális forrást szeretne mutatni az utazóknak.

„Sokszor vagyunk olyan helyzetben, hogy jólesne beszélni valakivel. Kérdések bukkannak elő önmagunkról, kapcsolatainkról, élethelyzeteinkről, kérdések életünk értelméről, egy különösnek képzelt, távolinak tűnő Istenről. Ha úgy érzed, fontos lenne, hogy találkozz egy segítő szakemberrel (lelkigondozóval, mentálhigiénés szakemberrel, lelkivezetővel), de nem tudod, hogyan: gyere el hozzánk, szeretettel várunk! Oázis

Kölnei Lívia

A kép forrása

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162