Talita

Keresztény női magazin

Önvédelem keresztényeknek

aikido
Ateista és New Age harcművészeti klubokban oktatják, tömegkommunikációs csatornákon terjesztik azokat az összpontosított, hatásos támadásokat, melyektől egy csapásra kifekszik egy megtermett, életerős keresztény is. Ne legyünk védtelenek a támadókkal szemben! Ideje megtanulnunk néhány egyszerű hárítást, amellyel a negatív energiát pozitívvá alakítva, és a támadóra visszavezetve akár értelmes beszélgetés is kialakulhat.

Bevezető meditációs gyakorlatként gyűjtsünk átadható pozitív energiát: Jézus a világ legátgondoltabb, legnemesebb, leghaladóbb filozófiáját adta nekünk a kereszténységgel. Két főparancsa: szeresd Istent teljes szíveddel és elméddel; szeresd felebarátodat, mint önmagadat. A vallási túlzásoktól így óv: nem az ember van a sábeszért, hanem a sábesz az emberért. A keresztény életformáról ezt tanítja: legyetek szelídek, mint a galamb, és okosak, mint a kígyó. A keresztények a világ világosságát hordozzák, nem roskadhatnak magukba az első rosszindulatú szótól.

A kereszténység támadói visszaélnek azzal, hogy a keresztények többségükben az átlagnál nagyobb lelkiismerettel és felelősségérzettel rendelkeznek, és empatikusan gondolkodnak a körülöttük élők problémáiról. A támadó technika mindig egy hamis alapokra felépített álprobléma, amelynek nem a felépítményével, hanem a kiinduló állításával van vitánk (ahogy Jézust is légből kapott feladványokkal keresték, hogy zavarba hozzák és ellentmondásba keverjék, ám ő váratlan nézőpontváltással mutatott rá a kor öntelt értelmiségének képmutatására). Kövessük példáját!

1. technika – Támadó: a hit magánügy. Keresztény: szólásszabadság van, a kereszténységemről ott és annak beszélek, ahol és akinek akarok. Te is szabadon beszélhetsz a saját hitedről. Tényleg, te mit vallasz arról, honnan jöttél, mi vagy, hová mész?

2. technika – Támadó: az egyház ne politizáljon a szószékről. Keresztény: a templom a keresztények közösségi területe, helyénvaló, ha ott az élet minden területére útmutatást adnak. Te a szólásszabadságoddal visszaélve elvitatod a keresztények szólásszabadságát?

3. technika – Támadó: a keresztények képmutatók. Keresztény: Jézust követjük, célunk a világ jobbá, igazságosabb tétele; a keresztények nem angyalok, de nem is balekok. Olvasd el az Újszövetséget, és beszéljük meg!

4. technika – Támadó: nem vagy igazi keresztény, Jézus azt mondta, ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel. Keresztény: Jézus azt is mondta, hogy a keresztények a föld sója; ha a só ízét veszti, kidobják az útra és eltapossák. Én nem vagyok sótlan: elmondhatom neked, hogy az említett gondolaton kívül mi mindent tanított még Jézus.

5. technika – Támadó: a keresztény köteles mindenkinek mindent megbocsátani. Keresztény: ennek feltétele a bűnbánat, a bűn megvallása, a bocsánatkérés, a jóság megfogadása és elégtétel adása; amint ez megtörtént, a keresztény jóindulatára van bízva a megbocsátás. Amíg a feltételek nem teljesültek, képmutatás megbocsátást várni.

6. technika – Támadó: a jó keresztény nem indulatos. Keresztény: Jézus indulatosan kergette ki a templomból a pénzváltókat, mert az szolgálta a célját. A jó keresztény a világot akarja jobbá, igazságosabbá tenni, ehhez igazítja a módszereit. Ha neked indulatmentes ötleted van erre, mondd el!

7. technika – Támadó: hol a szerénységed, keresztény, hát erre tanít Jézus? Akkora az arcod, mint egy ház. Keresztény: porszem vagyok, de Jézust hordozom, ebből merítek erőt. Én Isten mindenhatóságát vallom, te meg magadat tartod élet és halál, kezdet és vég urának. Melyikünk a nagyképű?

8. technika – Támadó: nincs benned semmi szeretet, egyszerű, gyűlölködő ember vagy, nem keresztény. Keresztény: Jézus azt mondta, szeresd felebarátodat, mint önmagadat. Én annyira szeretlek, mint magamat. Ugyanolyan jót akarok neked, mint saját magamnak. Te mennyire szeretsz engem, hogy ártani akarsz nekem?

9. technika – Támadó: az egyház tele van pedofilokkal. Keresztény: a világ van tele pedofilokkal, mert a média teleszórta erőszakkal és perverzitással; sajnos az egyház sem mentes ettől, még ha sokkal kisebb arányban érintett is, mint az összlakosság. A pedofíliát nem szabad mentegetni, de ugyanígy képmutatás a média felelősségét tagadni.

10. technika – Támadó: az egyház dúsgazdag, miközben emberek éhen halnak a világban. Keresztény: ott halnak éhen, ahol az egyházat nem engedték jelentős tényezővé válni. Az egyház igyekszik jobb és igazságosabb világot építeni. Az emberek a jézusi tanítás ellenségeinek önzése, kapzsisága, képmutató rosszindulata miatt halnak éhen. Elgondolkodtál már azon, neked mekkora részed van a halálukban?

11. technika – Támadó: a pápa miatt terjed az AIDS Afrikában, mert az óvszer ellen beszél. Keresztény: a pápa arról beszél, hogy férfiak és nők szentségi, monogám házasságban éljenek nemi életet, és vállalják a megfoganó gyerekeket. A liberálisok óvszert osztanak. Szerinted az életre szóló monogám, heteroszexuális házasság vagy a „kecskével is lehet, ha kotont használtok” módszer a biztonságosabb?

12. technika – Támadó: a keresztények képmutatók, mert vizet, azaz szegénységet és búbánatot prédikálnak, pedig ők is szeretik a bort, a szexet, a jólétet. Keresztény: Jézus a világ jobbá, igazságosabbá tételére tanított minket. Szerinted jobb és igazságosabb lesz a világ, ha mindenki szegényen és búsan ájtatoskodik? Nos, ha csak ezért nem akartál eddig kereszténnyé válni, fel a fejjel: az örömhír többről, másról szól.!

Figyelem: a fenti fogások alkalmazása teljesen veszélytelen és ártalmatlan, semmiféle sérülést nem okoz a támadónak, legfeljebb nő egy kicsit a szemében a letámadott keresztény. Egyelőre ezeket a technikákat tanuljuk meg készségszinten alkalmazni, s mivel a támadó klubok módszeresen fejlesztik a kifektetésünket célzó új fogásokat (nem csoda: a kereszténység 2000 éve botránykő), hamarosan középhaladó technikákkal jelentkezem.

 

Vértes László

http://verteslaszlo.blogspot.com/


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162