Padlizsánkrém – télen is!
A padlizsánkrémet nagyon könnyű elkészíteni, és télire is el tudjuk rakni.
Először is kiválogatjuk a zöldséget. Megmossuk, szárát eltávolítjuk és kettévágjuk.
A félbe vágott darabokat tepsire rakjuk, és megsütjük. Amikor kész, egy edényben, fedő alatt kihűtjük, majd leszedjük a héját.
Feldaraboljuk, és adagonként a fagyasztóba rakjuk. Így nemcsak frissen, hanem télen is készülhet belőle krém, amikor a padlizsánt megvenni már nagyon sokba kerülne.
Én úgy készítem, hogy egy sült padlizsánhoz két kisebb vagy egy nagyobb paradicsomot számolok, aminek lehetőség szerint lehúzom a héját. (Télen könnyű dolgom van, mert a fagyasztóból elővett paradicsomnak egy kis olvadás után nagyon könnyű lehúzni a héját.) Olíva olajat öntök hozzá, sóval, bazsalikommal és egy jó adag fokhagymával ízesítem, majd botmixerrel krémet készítek belőle.
A krém többféleképpen felhasználható. Én pirított kenyérrel is nagyon szeretem.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat!
Szabó Katalin
Hasonló receptjeinkből:
Paprika-parádé
Cukkinis-citromos lekvár
Tweet