Talita

Keresztény női magazin

Padlizsánkrém – télen is!

padlizsan3
A padlizsánkrémet nagyon könnyű elkészíteni, és télire is el tudjuk rakni.
 

 

Először is kiválogatjuk a zöldséget. Megmossuk, szárát eltávolítjuk és kettévágjuk.

padlizsan1

A félbe vágott darabokat tepsire rakjuk, és megsütjük. Amikor kész, egy edényben, fedő alatt kihűtjük, majd leszedjük a héját.

Feldaraboljuk, és adagonként a fagyasztóba rakjuk. Így nemcsak frissen, hanem télen is készülhet belőle krém, amikor a padlizsánt megvenni már nagyon sokba kerülne.

padlizsan2

Én úgy készítem, hogy egy sült padlizsánhoz két kisebb vagy egy nagyobb paradicsomot számolok, aminek lehetőség szerint lehúzom a héját. (Télen könnyű dolgom van, mert a fagyasztóból elővett paradicsomnak egy kis olvadás után nagyon könnyű lehúzni a héját.) Olíva olajat öntök hozzá, sóval, bazsalikommal és egy jó adag fokhagymával ízesítem, majd botmixerrel krémet készítek belőle.

A krém többféleképpen felhasználható. Én pirított kenyérrel is nagyon szeretem.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat!

 

Szabó Katalin

Hasonló receptjeinkből:

Paprika-parádé

Cukkinis-citromos lekvár

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162