Itt van az új “őrület”: a paleolit kenyér
Vannak az emberi lét nagy kérdései, mint a lenni vagy nem lenni, vagy a hová tűnnek a fél pár zoknik. A paleolit táplálkozás nagy kérdése: mit együnk reggelire, illetve mit vigyünk uzsonnára. Ehetünk persze gyümölcsöt, vagy rántottát, de például a nagy tejhabbal készített finom reggeli kávéhoz egyik sem a legmegfelelőbb. Kávézni márpedig kell!
Süssünk hát hozzá kenyeret! Én napraforgómaggal szoktam csinálni, olcsóbb, mint a tökmag, és finomabb, mint a szezámmag.
Hozzávalók:
20 dkg darált valami (napraforgómag, tökmag, szezámmag, illetve ezek különböző arányban) kávédarálóban ledarálva,
30 dkg reszelt répa,
1 dl víz,
fűszerek: kakukkfű, oregánó, bazsalikom, só, bors,
1 cs. sütőpor,
2 tojás,
szoktam bele tenni 1-2 evőkanál zablisztet, ami nem egészen paleolit, de kevés belőle engedélyezett.
Mindezeket csak össze kell keverni, belelapítani egy sütőformába, úgy kb. 3 cm-nél ne legyen vastagabb, és betenni a 180 fokos sütőbe egy órára. Amikor kisült, rejtsük el valami biztonságos helyre, ellenben pillanatok alatt nyoma vész.
fodorévi
Még egy paleolt recept:
http://www.talita.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=500
Tweet