Talita

Keresztény női magazin

Itt van az új “őrület”: a paleolit kenyér

paleolit_kenyr

Vannak az emberi lét nagy kérdései, mint a lenni vagy nem lenni, vagy a hová tűnnek a fél pár zoknik. A paleolit táplálkozás nagy kérdése: mit együnk reggelire, illetve mit vigyünk uzsonnára. Ehetünk persze gyümölcsöt, vagy rántottát, de például a nagy tejhabbal készített finom reggeli kávéhoz egyik sem a legmegfelelőbb. Kávézni márpedig kell!

Süssünk hát hozzá kenyeret! Én napraforgómaggal szoktam csinálni, olcsóbb, mint a tökmag, és finomabb, mint a szezámmag.

Hozzávalók:

20 dkg darált valami (napraforgómag, tökmag, szezámmag, illetve ezek különböző arányban) kávédarálóban ledarálva,

30 dkg reszelt répa,

1 dl víz,

fűszerek: kakukkfű, oregánó, bazsalikom, só, bors,

1 cs. sütőpor,

2 tojás,

szoktam bele tenni 1-2 evőkanál zablisztet, ami nem egészen paleolit, de kevés belőle engedélyezett.

Mindezeket csak össze kell keverni, belelapítani egy sütőformába, úgy kb. 3 cm-nél ne legyen vastagabb, és betenni a 180 fokos sütőbe egy órára. Amikor kisült, rejtsük el valami biztonságos helyre, ellenben pillanatok alatt nyoma vész.

 

fodorévi

 

Még egy paleolt recept:

http://www.talita.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=500


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162