Talita

Keresztény női magazin

Párkeresők 7 aranyszabálya

a párkeresés 7 aranyszabálya 
Gyakran elviszi a párkeresőt a romantika. Máskor túlságosan gyakorlatias szempontokat követ, és az is előfordul, hogy mindenáron „jó keresztény” társat keres, és emiatt nem látja meg azt az embert, akire pedig érdemes lenne odafigyelnie. – Dr. Pálhegyi Ferenc, a neves református pszichológus tanácsaira érdemes odafigyelni!

1. Nem a házasság teszi boldoggá az embert, hanem az Istennel való közösség. Ezért nem az a legfontosabb kérdés, hogy van-e (lesz-e) párod, hanem az, hogy ki a te Istened: magad alkottad-e Őt kívánságaid szerint, képzeleted és gondolataid segítségével, vagy a Bibliában magát kijelentő, valódi, élő Isten az, akinek a kezébe teszed az életedet, beleértve a házasságkötésed ügyét is.

2. Isten a házasságodat is arra akarja használni, amire a házasságodtól függetlenül is az életedet: hogy az Ő hatalmát és szeretetét megismerjék az emberek. Ezért olyan társra kell találnod, akivel a közös életetek Isten dicsőségét és szeretetét tükrözi: készek és képesek vagytok egymás iránti önfeláldozásra, hűségre, megbocsátásra, és folytonos megújulásra a szeretetben. Ilyen kapcsolat kizárólag olyan emberrel lehetséges, aki ugyanúgy Isten megváltott gyermeke, és az Úrnak szentelt életre ugyanúgy törekszik, mint te magad.

3. A társkeresésben ne használj semmilyen „kegyes” módszert, de használd józan, Isten igéje és Szentlelke által irányított ítélőképességedet és megújult gondolkodásodat.

4. Készülj fel arra, hogy a párod is ember, vagyis nem tökéletes. Állj ellen a „csőlátás” és a projekció torzításainak.

5. Csak olyan emberrel köss házasságot, aki testileg is vonzó számodra. Ismerd meg jól a gondolkodását, életszemléletét, értékrendjét is, és vizsgáld meg, harmonizál-e a tiéddel.

6. Légy tudatában annak, hogy döntéseddel sok mindenről lemondasz: az összes többi nőről illetve férfiról, önállóságodról, személyes szabadságodról.

7. Légy tudatában annak is, hogy döntésed egész éltedre érvényes!

Dr. Pálhegyi Ferenc: Utazzunk együtt! című könyvéből. Ébredés Alapítvány, Pécel 2002, 29-31. oldal. Forrás.

Nyitókép

Kapcsolódó cikkeinkből:

Szinglik akcióban

Párkapcsolati kurzus 1. – Nem csak keresztényeknek!

Jelenetek a házasságomból

Párkapcsolati kurzus 4. – A szexuális vonzalomról

Van értelme várni! – Jegyespárok 1.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162