Rém egyszerű mentás zöldborsókrémleves
!Voila! Ilyen rém egyszerű ez a krémleves. VassÁkosRecept-blogján találtuk.
Hozzávalók 8 személyre:
- 1 kg pucolt zöldborsó (v. fagyasztott)
- 4 db sárgarépa
- 4 db fehérrépa
- 3 db krumpli
- 2 marék menta
- 1 nagy fej hagyma
- 1 dl olaj
- 4 dl (laktózmentes) tejföl
- só, őrölt bors, őrölt gyömbér ízlés szerint
A hagymát megpirítottam, a zöldséget nagy darabokra vágtam, a borsóval és a fűszerekkel együtt, vízzel felöntve összefőztem. Majd a répákat kivettem belőle. Belevágtam a mentát, és hozzáadtam 4 dl laktózmentes tejfölt (a laktózmentesen táplálkozó nagymamám kedvéért) és összeturmixoltam, majd újraforrástól számítva 5-10 percig főztem.
Tálaláskor egy-egy répát a tányér közepére biggyesztettem, rá egy mentalevelet. Ez lett a dizájn.
!Voila! Ilyen rém egyszerű ez a krémleves.
Levesbetétnek kölesgolyókat ajánlok!
Vass Ákos
Tweet