Rikottás-avokádós szendvicskrém
Éppen azon gondolkodtam, mit készítsek vacsorára, amikor észrevettem, hogy egy doboz rikotta és egy avokádó véletlenül egymás mellé került a hűtőszekrény polcán. Ha már így alakult, miért is ne használhatnám mindkettőt?
Vékonyan levágtam az avokádó héját, a krémszerű belsejét pedig villával összedolgoztam a rikottával. Trappista sajtot reszeltem hozzá, és jól elkevertem, hogy egységes massza legyen. Nagyon kedvelem a szerecsendiót, ezért azzal ízesítettem – persze csak egy kis mokkáskanálnyival!
Melegszendvicset készítettem belőle, a pirítósra pedig csak úgy rákentem a krémet. Ebből a mennyiségből 10 kisebb, félbe vágott kenyérszeretre jutott bőven.
Nagyon finom, akár vendégváró különlegességként is tálalhatjuk! Friss paradicsommal még üdítőbb lehet!
A hozzávalók:
120-130 g rikotta (egy 250 grammos doboz fele)
1 avokádó
20 dkg trappista sajt
csapott mokkáskanálnyi őrölt szerecsendió
Jó étvágyat!
Gedai Eszter
Szendvicskrémeink:
A “petrezselymek krémje” friss stanglival
Tweet