Talita

Keresztény női magazin

Sült hal brokkoliszósszal

Brokkoliszosz sult hallal1
Böjtidőben hétvégi ebédnek ajánlom ezt a finom ételt.

Hozzávalók 5 személyre:

  • 2-3 nagy halfilé (ajánlom a busát, harcsát, pontyot, de más is megfelel)
  • fűszerek a halhoz: 2 fej fokhagyma, kakukkfű, rozmaring, borsika, oreganó
  • kb. fél dl olíva olaj
  • 2 fej 50 dkg körüli brokkoli
  • 1 nagy (450 g-os) tejföl

A halfilék mindkét oldalát besózom és megfűszerezem. Tepsibe fektetem, rászórom a fokhagymagerezdeket, meglocsolom olívaolajjal, és egy kevés vizet (kb. fél dl-t) is öntök alá. Fóliával lefedem, majd sütőben puhára párolom. Ha már a belseje is átfőtt, leveszem a fóliát, és barna színűre sütöm.

A megmosott brokkolit rózsákra szétszedem, annyi vízben puhára főzöm, amennyi épp ellepi. A víz olyan sós legyen, mint egy leves. A megfőtt brokkoli felét szűrőkanállal kiemelem, a többit a vízzel együtt krémmé turmixolom. Belekeverem a tejfölt, tovább turmixolom együtt. Én ezt a krémet nem fűszerezem, de ízlés szerint lehet bele tenni porrá őrölt fűszereket. A végén visszateszem az egészben hagyott brokkoli rózsákat a krémbe. Aki a teljesen krémes állagú szószt szereti, az egészet turmixolja össze! Külön tálkában, köretként adom a sült hal mellé.

 

Kölnei Lívia

Halas receptjeinkből:

Fokhagymás-mézes mártás halas menühöz

Könnyű halas menü

Currys-halas rizssaláta


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162