Talita

Keresztény női magazin

Süss puffancsot otthon!

puffancs1
Elfogyott a péksütemény, a bolt meg már bezárt. Ej, mi lesz velünk…, mi lesz velünk…? Hogy lesz így vacsora? – kesergett a Kedves.

 

Benéztem hát a kamrában és láss csodát, rátaláltam egy jó adag puffancshoz a hozzávalókra:

  •  60 dkg kenyérliszt v. finom liszt
  •  2,5 dkg élesztő
  •  5 dkg teavaj
  •  3,5 dl tej
  •  1 tojás sárgája
  •  2 ek cukor
  •  2 kk. só

Tetejére:

1 tojás a kenéshez + magok (mák, lenmag, szezámmag, stb.)

Elkészítés:

1 dl langyos tejben 1 ek cukorral felfuttattam az élesztőt.

A lisztet átszitáltam, majd összedagasztottam az összes hozzávalóval. (A tetejére való kivételével természetesen.)

1 órát hagytam kelni.

8 részre osztottam, majd mind a nyolcat virgoltam (ez egy szakács kifejezés: a megkelt tészta egyfajta, enyhén nyomva/forgatva formázását jelenti.)

puffancs2

A tepsit kibéleltem sütőpapírral. Ráhelyeztem a 8 gombócot, fél órát hagytam még kelni.

Megkentem a felvert egész tojással, és megszórtam a magokkal.

puffancs3

200 fokra hevítettem a hőlégkeveréses sütőt és 1/4 órát sütöttem a zsömléket.

A tepsiről a puffancsokat egy rácsra áthelyeztem. Hogy miért is? Hát, hogy ne fülledjen be az aljuk!

Az ősemberes burgerhez is kiváló lehet!

puffancs4

 

Vass Ákos

VassÁkosRecept

Kelt tészták a Talitán:

Szilvás süti könnyű, kelt tésztából

Pizza – otthon

A “petrezselymek krémje” krémje friss stanglival

Márti néni sajtos pogácsája

Narancsos kalács


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162