Svájci újkrumpli a “VassMacs’kákoknál”
A „VassMacs’kákok” a családom. Három Macho-Macs’: a férjem és két felnőtt fiam. Jó macskákhoz méltón a tejfölt is tejföllel eszik. Egyik kedvenc családi eledelünk a svájci újkrumpli.
Mivel lassan itt a szezon, és megy le az újkrupli ára, érdemes megismerni ezt az egyszerű, vegetárius változatban is elkészíthető ételt.
Hozzávalók:
1 kg újkrumpli
2 dl tejföl
1 tojássárgája
20 dkg főtt füstölt tarja (Vegáknak ehelyett füstölt tofut ajánlok.)
3-4 ek reszelt füstölt sajt
só vagy fűszersó
bors
petrezselyem v. rozmaring
10 dkg vaj
Elkészítés:
A megtisztított újkrumplit felaprítjuk, megfőzzük, s egy kivajazott tepsiben vagy tűzálló tálban szétterítjük. Meghintjük fűszersóval (jó hozzá a sült húsokhoz való is.) Tetejére vajat morzsolunk. Majd előmelegítet sütőben rózsaszínűre sütjük.
A tejfölt összekeverjük a tojássárgájával, a ledarált vagy apróra vágott főtt-füstölt tarjával / tofuval, petrezselyemmel (rozmaringgal), borssal, sóval, és ráöntjük a tepsiben megpirult újkrumplira. Majd meghintjük sajttal. Forró sütőben 10 percig sütjük.
Uborka- vagy paradicsomsalátával tálaljuk.
Antalffy Yvette
A második kép a szerző kalligráfiája.
Zöldséges ételeinkből:
Zöldbabfelfújt a félfülű nyúl ajánlásával
A spenótos tészta nem elég fotogén
Tweet