Szemvidító multivitamin-saláta
Ha ebből az illatos, szépséges salátából naponta háromszor egy evőkanállal megeszel, már fedezted is vitaminszükségleted jelentős részét!
Édesapám receptje, amit maga kísérletezett ki. Kezdődő szemromlását évekig sikeresen kezelte ezzel. Innen a „szemvidító” név, nem csak a látvány miatt.
Hozzávalók:
4 db nagy fej cékla,
3 db sárgarépa,
1 db torma
2 db citrom leve
2-3 evőkanál méz („fogyózóknak” elhagyható)
A céklát, sárgarépát, tormát nyersen lereszeljük, a citrom levét ráöntjük, mézezzük, és jól összekeverjük. A hűtőszekrényben tároljuk, amíg el nem fogy!
Lehet salátaként/savanyúságként is szervírozni rakott krumplihoz, húsos ételekhez.
Antalffy Yvette
A fotókat a szerző készítette.
Yvette receptjeiből:
Tweet